Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yıldırım, ANA uçağıyla İstanbul'dan Ankara'ya dönüşünün ardından Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.Başbakan Yıldırım, ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla ilgili açıklama yaptı.

'Bu açıkça bir tahriktir, açıkça bir devleti yok saymaktır'

Bir gazetecinin, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından yaşanan olaylarla ilgili sorusu üzerine Yıldırım, şunları söyledi:

"ABD, İsrail büyükelçilik açılışını kutluyor, eğlence yapıyorlar. Aynı zamanda da kendi haklarını, bağımsızlıklarını, topraklarını, çoğu işgal edilmiş vatandanlarını kurtarmak, feryatlarını dünyaya duyurmak için genç silahsız siviller bu olayı protesto ederken İsrail askeri gözünü kırpmadan 43'e varan masum, savunmasız Filistinliyi şehit ediyor. 2 bine yakın yaralı var. Bu bir alçak katliamdır, şiddetle kınıyoruz. Daha önce Türkiye olarak İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle İstanbul Zirvesinde alınan karar, hemen arkasında Birleşmiş Milletlerin belki de tarihinde ender görülecek şekilde büyük bir ittifakla aldığı Amerika'nın Kudüs kararının kınanması... Uluslararası hukuk adeta yok sayılmış ve nihayet inatla bu elçilik taşıma kararı uygulanmaya konulmuştur. Bu açıkça bir tahriktir, açıkça bir devleti yok saymaktır, Filistin'i yok saymaktır, haklarını hukuklarını gasbetmektir."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ