Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Balkabağının faydaları!
        • 1

          Bir kase yani 250 gram pişmiş balkabağının yüzde 90'ının sudan oluştuğunu belirten Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, "250 gram balkabağında 50 kalori bulunur. Ayrıca içerisinde 0,2 gram yağ, 2 gram protein, 12 gram karbonhidrat, 3 gram diyet lifi (posa) mevcuttur.

        • 2

          Aynı zamanda multivitamin ve mineral deposu olan balkabağı günlük alınması gereken referans değerlerini baz alırsak ; Günlük A vitamini gereksiniminin yüzde 245'ini, C vitamini gereksiniminin yüzde 19'unu, potasyum gereksiniminin yüzde 16'sını, bakır ve manganez mineralleri ile E ve B2 vitaminlerine olan gereksinimin yüzde 11'ini, Demir gereksiniminin yüzde 8'ini karşılayacak içeriğe sahiptir" dedi.

        • 3

          Gülşen, balkabağının 8 faydasını sıraladı:

          GÖZ SAĞLIĞINI KORUR VE GÜÇLENDİRİR

          İçerdiği yoğun beta-karoten, vücutta A vitaminine dönüştürülerek göz için elzem bir vitamindir. Bu nedenle göz sağlığını ve özellikle de gözlerin düşük ışıkta net görebilme yeteneğini korumada balkabağının oldukça faydası olacaktır.

        • 4

          KANSER RİSKİNİ AZALTIR

          Balkabağı içerdiği provitaminler sayesinde oksidatif stresi azaltır. Bu da hastalığa yol açan serbest radikalleri indirgeyip kanserden korunmanıza yardımcı olur.

        • 5

          MUTLULUK HORMONUNU YÜKSELTİR

          Çekirdeğinde mutluluk hormonu yani serotonin artıran triptofan aminoasiti bulunmaktadır. Düzenli tüketildiğinde mutluluk hormonunu yükselterek duygu durum bozukluğunu olumlu yönde etkiler.

        • 6

          BAĞIŞIKLIĞI KORUR

          A, C ve E vitaminleri, folik asit ve demir mineralini içeren balkabağı antioksidant deposudur ve bu sayede hastalık oluşumunu engelleyen bir koruma kalkanıdır denilebilir.

        • 7

          KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRABİLİR

          Kalorisi ve glisemik indeksi düşük olduğundan zayıflamak için harika bir besindir. Ayrıca içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde gerekli besin ögelerini de vücudumuz karşılamış olacaktır.

        • 8

          CİLT SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

          Beta-karotenin bir özelliği ise güneşin zararlı ışınlarının vücutta ve deride yarattığı olumsuz etkileri de düzeltmesidir.

        • 9

          TANSİYONU DENGELER

          İçerdiği potasyum sebebiyle, sodyumun kan basıncındaki olumsuz etkilerini minimalize ederek tansiyonu düşürür veya düzenler.

        • 10

          KALP SAĞLIĞINI KORUR

          Kan basıncını düzenleyen balkabağı, kalbe giden oksijen miktarını otomatik olarak düzenler bu sayede kalp de daha düzgün çalışır.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa