Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bakan Ersoy'dan halk plajları açıklaması - Para Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, medyada çıkan haberlere ilişkin, "Cumhurbaşkanımız tarafından ihaleli veya ihalesiz herhangi bir turizm yatırım alanının tahsisi söz konusu değil" dedi.

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı bir program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dün kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi hakkında yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından medyada yer alan "İhalesiz kamu arazisi tahsisi" başlıklı haberlere değinen Bakan Ersoy, Turizm Teşvik Kanunu'nda bir değişikliğe gidildiğini anımsatarak, daha önce Bakanlar Kurulunda olan yetkinin artık Cumhurbaşkanına devrolduğunu belirtti. İlgili haberleri takip ettiğini dile getiren Ersoy, "Cumhurbaşkanımız tarafından ihaleli veya ihalesiz herhangi bir turizm yatırım alanının tahsisi söz konusu değil. Ancak bir ek madde ekledik biz, turizm tesisleri hizmet alanı tahsisi yapılabilir diye. Bunlar ihalesiz yapılabiliyor. Bu aslında tamamıyla personel için düşünülmüş, personelin konaklayacağı ve sosyal yaşam ihtiyaçlarını karşılayacağı yerler" şeklinde konuştu.

        REKLAM

        "HALK PLAJLARI İHALESİ YAPACAĞIZ"

        Halk plajları ihalesinin de Ocak ayına kadar tamamlanacağı bilgisini veren Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme ve Antalya gibi Türkler için de çok popüler olan yerlerde belli sayılarda deneme amaçlı bu sene başlıyoruz. Halk plajları ihalesi yapacağız. Bu plajlarda işletmesi değil, özellikle fiyat kontrolü ve denetimi bakanlığımız tarafından yapılacak. Yılbaşından sonra yaparız, çok da gecikmeyiz sezona yetişsin diye" ifadelerinde bulundu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa