Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Biblion Motoxracing Yamaha takımıyla mücadele ettiği Dünya Supersport 300 Şampiyonası'nı 142 puanla genel klasman 3'üncüsü tamamlayan milli motosikletçi Bahattin Sofuoğlu, 2021'de kategorisinde zirveye çıkıp, üst kulvara şampiyon olarak yükselmeyi hedeflediğini söyledi.

Bu sezon İspanya, Fransa ve Portekiz'deki yarışlarda 2 birincilik, 2 üçüncülük, 1 Superpool birinciliği kazanarak 5 kez podyuma çıkma başarısı gösteren milli sporcu duyduğu mutluluğu paylaştı.

Estoril'deki son yarışlarda beklentisinin, 2 kez podyum yaparak sezonu tamamlamak ve dünya üçüncülüğünü korumak olduğunu anlatan Sofuoğlu, "İlk yarışta sabah motorun içindeki parçaları komple değiştirmiştik. Sonra bütün antrenman ve sıralama turlarında geri kaldım. İlk yarışa 21. sıradan start aldım ve 14. bitirdim. Beklediğimizden kötü geçti. İkinci gün antrenman seanslarında kullandığım motora dönüş yaptık ve yeni dişli ayarları koyduk. İkinci gün ısınma turlarında en iyi zamanları attım. Son yarışın daha iyi geçeceğini düşünüyorduk. Yine 21. sıradan start aldık. Yarışı çok az bir farkla 4. bitirdim ama elde ettiğim puanlarla dünya üçüncülüğünü koruduk." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ