Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ayağına batan cam parçasını önemsemeyen diyabet hastası, bacağını kaybetti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bornova ilçesindeki bir ganyan bayisinde makine operatörü olarak çalışan Şerif Düzgüner, 10 yıl önce eşinden ayrılıp, tek başına yaşamaya başladı. 9 yıl önce diyabet teşhisi konulan Düzgüner'in ayağına yolda yürürken cam parçası battı. Hafif bir sızı hisseden Düzgüner, ayağındaki kesiği dikkate almadı. 1 ay sonra ayağının şiştiğini fark eden Düzgüner, şişlik ve ağrı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Tetkikler sonucu ayağındaki kesiğin enfeksiyon kaptığı ve bacağına yayıldığı tespit edildi. Düzgüner, hastanenin enfeksiyon bölümüne yatırıldı.

        "KÜÇÜK BİR SIZI HİSSETTİM"

        Hastanedeki 10 günlük tedavi sonrası taburcu edilen diyabet hastası Düzgüner'e enfeksiyon kurutulamadığı için sol bacağının ampüte edilmesi gerektiği, edilmezse hayatını kaybedebileceği söylendi. Sol bacağını kaybeden Düzgüner, "Ayağıma cam batınca küçük bir sızı hissettim, biraz da kan aktı. Kesiği önemsemedim ayağım 1 ay sonra şişince doktora gittim. Diyabet hastası olduğum için iltihabı kurutamadılar. Bacağım ampüte olmazsa, hayatımı kaybedebileceğim söylendi. Başka seçeneğim yoktu" dedi.

        "HEYET RAPORUNUN ÇIKMASINI BEKLİYORUM"

        Önemsemediği kesik nedeniyle yaşadıklarının ardından işe gidip, gelemediği için işini de bırakmak zorunda kaldığını ve kızının kendisine baktığını belirten Düzgüner, "Bu yaşıma kadar çalışıp, paramı kazandım. Şimdi yardıma muhtaç bir durumdayım. Tüm ihtiyaçlarımla kızım ilgileniyor. Çalışamadığım için kiramı da karşılıyor ama şimdi kızımdan bile utanıyorum. Arkadaşlarım ziyaret ediyor, yardım getiriyor ama istemiyorum. Emekli olmaya çalışıyorum. Kiram ya da faturalarımı ödeyecek bir gelirim yok. Heyet raporunun çıkmasını bekliyorum. En acil ihtiyacım ise akülü tekerlekli sandalye. Protez bacak aldım ama yara oluştuğu için kullanamıyorum. Şu an kullandığım yürüteç ile ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum" diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa