Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Hırvatistan Arjantin: 0 - Hırvatistan: 3 | MAÇ SONUCU - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... ARJANTİN - HIRVATİSTAN MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2018 Dünya Kupası D Grubu ikinci maçlarında Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. 53. dakikada Arjantin kalecisi Caballero'nun büyük hatasıyla top Rebic'in önüne düştü. Rebic iyi bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-0.

        Golden sonra Arjantin tüm riskleri alıp yüklenmeye çalışsa da başarılı olamadı. 80. dakikada ceza sahası dışından harika bir vuruş yapan Modric, skoru 2-0 yaptı. Rakitic'in 86. dakikada kullandığı serbest vuruşta top direğe isabet etti.Maçın sonucunu Rakitic, 90+1'de ilan etti: 3-0.

        Turnuva öncesi Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen Lionel Messi'li Arjantin, İzlanda beraberliğinin ardından Hırvatistan'a yenilerek kelimenin tam anlamıyla şok yaşadı.

        Hırvatistan, Nijerya'nın ardından Arjantin'i de yenerek grupta 6 puana yükseldi ve gruptan çıkmayı garantiledi.

        D Grubu'nun diğer maçında yarın 1'er puanlı Nijerya ile İzlanda karşılaşacak.

        ARJANTİN: 0 - HIRVATİSTAN: 3

        STAT: Nizhny Novgorod

        HAKEMLER: Ravshan Irmatov, Abdukhamidullo Rasulov, Jakhongir Saidov

        ARJANTİN: Caballero, Mercado, Tagliafico, Mascherano, Otamendi, Acuna, Enzo Perez (Dk. 68 Dybala), Messi, Meza, Salvio (Dk. 56 Pavon), Agüero (Dk. 54 Higuain)

        HIRVATİSTAN: Subasic, Vrsaljko, Strinic, Lovren, Vida, Perisic (Dk. 82 Kovacic), Rakitic, Modric, Brozovic, Mandzukic (90+3 Corluka), Rebic (Dk. 57 Kramaric)

        GOLLER: Dk 53 Rebic, Dk. 81 Modric, 90+1 Rakitic (Hırvatistan)

        SARI KARTLAR: Rebic, Mandzukic, Vrsaljko, Brozovic (Hırvatistan), Mercado, Otamendi, Acuna (Arjantin)

        MAÇTAN POZİSYONLAR

        5. dakikada Hırvatistan Perisic ile önemli bir şansı değerlendiremedi. Perisic sol çaprazdan girdiği rakip ceza sahasında şutunu çekti ancak Caballero topu kornere çeldi.

        13. dakikada Arjantin gole çok yaklaştı. Maximiliano Meza, ceza sahası içinde uygun pozisyonda topu kaleye göndermek istedi ancak Dejan Lovren'ein kademesinde top kornere çıktı.

        30. dakikada Arjantin büyük bir şanstan yararlanamadı. Hırvatistan defansında yaşanan anlaşmazlık sonucu top Enzo Perez'in önünde kaldı. Perez'in şutu yandan auta çıktı.

        33. dakikada gelişen Hırvatistan atağında Vrsaljko'nun arka direğe yaptığı ortaya Mandzukic iyi bir kafa vuruşu yaptı ancak top auta çıktı.

        Mücadelenin ilk yarısı 0-0 berbaerlikle sonuçlandı.

        53. dakikadaSergio Agüero ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti ancak Subasic topu kontrol etti.

        53. dakikada Hırvatistan golü buldu. Kaleci Caballero Mercado'nun geri pasında topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Kısa düşen topu takip eden Rebic, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Hırvatistanı öne geçirdi. 1-0

        63. dakikada gelişen Arjantin atağında Higuain'in ceza sahası içine çevirdiği topa Meza, vuruşunu yaptı ancak kaleci Subasic topu çeldi, Messi'nin önüne düşen topu savunma kornere gönderdi.

        81. dakikada Hırvatistan farkı 2'ye çıkardı. Modric'in ceza sahası dışından kaleye uzak bir mesafeden gönderdiği şut ağlarla buluştu: 2-0.

        86. dakikada Hırvatistan'ın kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Rakitic'in şutu üst direkte patladı.

        90+1'de Hırvatistan'ın 3'üncü golü geldi. Rakitic, Kovacic'in yerden pasını gole çevirerek durumu 3-0 yaptı.

        Mücadeleyi Hırvatistan 3-0 kazandı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        MAÇ TAKVİMİ

        > 26 Haziran (TSİ: 21.00): İzlanda-Hırvatistan (Rostov Arena - Rostov-On-Don)

        > 26 Haziran (TSİ: 21.00): Nijerya-Arjantin (Saint Petersburg Stadı - Saint Petersburg)

        ARJANTİN

        İzlanda, Hırvatistan ve Nijerya ile D Grubu'nda yer alan Arjantin Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Arjantinli teknik adam Jorge Sampaoli'nin çalıştırdığı "Tangocular", Güney Amerika Elemeleri'nde ilk 4'e girerek Rusya'nın yolunu tuttu.

        Güney Amerika Elemeleri'nde 18 maçta 7'şer galibiyet ve beraberlik ile 4 mağlubiyet yaşayan Arjantin, 28 puan toplayarak Brezilya ve Uruguay'ın ardından 3. oldu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Yıllar boyunca futbol dünyasına kazandırdığı Diego Armando Maradona, Alfredo Di Stefano, Mario Kempes, Osvaldo Ardiles ve Gabriel Batistuta gibi birçok isimle dikkatleri çeken Arjantin'in Rusya 2018 kadrosunda da yıldız oyuncular yer alıyor.

        Kaleci Sergio Romero'dan sakatlığı nedeniyle faydalanamayacak Arjantin'in savunmasında Hebei China Fortune'da görev yapan tecrübeli Javier Mascherano ile Manchester Cityli Nicolas Otamendi öne çıkıyor.

        Orta sahada Sevillalı Ever Banega'nın sorumluluk üstleneceği takımın hücum hattında ise yıldız futbolcular dikkati çekiyor. Arjantin Milli Takımı'nda Barcelonalı Lionel Messi, Paris Saint-Germainli Angel Di Maria, Manchester Cityli Sergio Aguero ile Juventuslu Gonzalo Higuain ve Paulo Dybala, rakiplerin korkulu rüyası haline gelebilecek hücum hattını oluşturuyor.

        Arjantin'in Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 7 kez havalandıran Messi yaptı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Arjantin Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 16 kez katıldı. Ev sahipliği yaptığı 1978'deki turnuva ile Meksika 1986'da şampiyon olan Arjantin'in Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - Final

        1934 - Birinci tur

        1958 - Grup aşaması

        1962 - Grup aşaması

        1966 - Çeyrek final

        1974 - İkinci tur

        1978 - Şampiyon

        1982 - İkinci tur

        1986 - Şampiyon

        1990 - Final

        1994 - İkinci tur

        1998 - Çeyrek final

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Çeyrek final

        2010 - Çeyrek final

        2014 - Final

        HIRVATİSTAN

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Hırvatistan Milli Takımı, Fransa 1998'de elde ettiği üçüncülük başarısının üzerine çıkmaya çalışacak.

        Arjantin, İzlanda ve Nijerya ile D Grubu'nda yer alan Hırvatistan Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Hırvat eski futbolcu Zlatko Dalic'in çalıştırdığı Hırvatistan, Avrupa Elemeleri'nde Türkiye, İzlanda, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova ile I Grubu'nda mücadele etti.

        Grupta çıktığı 10 maçın 6'sından galip ayrılan ve ikişer beraberlik ile mağlubiyet yaşayan Hırvatistan, 20 puanla İzlanda'nın arkasında ikinci oldu. Play-off'larda Yunanistan'ı 4-1 ve 0-0'lık skorlarla eleyen Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki turnuvalarda Davor Suker, Zvonimir Boban, Alen Boksic gibi isimlerin forma giydiği Hırvatistan'ın kadrosunda yine önemli futbolcular bulunuyor.

        Kalesini Monacolu Danijel Subasic'in koruyacağı Hırvatistan'ın savunmasında, Lokomotiv Moskova'dan tecrübeli Vedran Corluka, Liverpoollu Dejan Lovren ve Beşiktaş'tan Domagoj Vida yer alıyor.

        Takımın orta sahasında Real Madrid'den Luka Modric ve Barcelona'dan Ivan Rakitic, turnuvaya damga vurabilecek isimler arasında göze çarpıyor.

        Forvet hattında ise Juventuslu Mario Mandzukic ile Interli Ivan Perisic katkı vermesi beklenen isimler olacak.

        Hırvatistan'ın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5 kez havalandıran Mandzukic yaptı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Fransa 1998'de üçüncü olma başarısı gösteren Hırvatistan'ın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1998 - Üçüncü

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Grup aşaması

        2014 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa