Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muratpaşa Belediyesi, Bağımsız Atık Toplayıcıları Projesi'ni başlattı.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, katı atık toplayıcılarının çalışma koşullarını iyileştirmeyi, kayıt dışı atık toplanmasını sona erdirmeyi ve çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedefleyen proje hayata geçirildi.

        Nüfusun yoğun olduğu noktalara 20 akıllı atık toplama konteyneri yerleştirilerek, kimlik kartı, kredi kartı ve NFC özellikli cep telefonlarıyla çalışan akıllı konteynerlere, ayrıştırılan kağıt, plastik, cam ve metal atıkları bırakılarak, el sensörüyle konteynerin kilitlenmesi sağlanıyor.

        Muratpaşa'da kayıtlı 55 bağımsız atık toplayıcısı ise günlük belirlenen atık toplama noktalarından kartlarını okutarak kent sakinlerinin ayrıştırılmış olarak bıraktığı atıkları topluyor.

        Belediye Başkanı Ümit Uysal, atık toplayıcılarının sokakta zor şartlarda çalıştıklarını belirterek, artık bağımsız atık toplayıcılarını koordine edeceklerini bildirdi.

        Sokaklarda süsleyip "Düldül" ismini verdiği aracıyla gezen 60 yaşındaki atık toplayıcısı Ali Çevik ise uygulamadan memnun olduğunu ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa