Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi, yeni yıl kutlamalarıyla özdeşleşmiş "Fındıkkıran" balesini, bu sezon son kez sanatseverlerle buluşturacak.

        Antalya DOB'dan yapılan açıklamaya göre, eser, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 24, 26 ve 28 Ocak saat 15.00'te sahnelenecek.

        Libretto ve koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy'a ait eserde, Antalya DOB orkestrasını şef Hakan Kalkan yönetecek. Çaykovski'nin bestelediği son bale olan eserin dekoru Gürcan Kubilay, kostümleri Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.

        Eserde "Fındıkkıran" rolünü Yağızhan Danış, "Clara" rolünü Chisato Ishikawa, "Şeker Perisi" rolünü Milina Fidan Özbek ve "Drosselmeyer" rolünü Evren İskender canlandıracak.

        Oyunun konusu özetle şöyle:

        "Stahlbaum ailesinin evindeki yılbaşı partisine vaftizci baba Drosselmeyer, çocuklar için bir çuval dolusu oyuncakla gelir. Clara'ya hediye edilen oyuncak Fındıkkıran'dır. Parti sona erdiğinde Clara, ev halkı uyurken Fındıkkıran'ı görmeye gider ve ona sarılarak uykuya dalar, uyandığında odayı Fareler Kralı'nın ordusuyla dolmuş bulur. Odadaki oyuncaklar canlanır, içlerinden en cesuru Fındıkkıran'dır. Fındıkkıran, Clara'nın önünde aniden yakışıklı bir prense dönüşür. Clara ve prens kar taneleri dansı içinde şekerleme ülkesi krallıklarına oyuncaklarla birlikte giderler."

        Balenin biletleri, Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra "www.biletinial.com" internet adresinden temin edilebilir.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa