Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş SON DAKİKA: Ankaragücü Beşiktaş maçının yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        • 1

          İBRAHİM YILDIZ: Beşiktaş Ankaragücü'nü Vida'nın golüyle yenerek zirve inadını sürdürdü. Geçen hafta kazanılan Erzurum maçı sonrası övgüleri hak eden siyah beyazlılar Ankaragücü karşısında zorlandı. Karşılaşmanın geneline baktığımızda Beşiktaş'ın tek pozisyonla kazandığını söyleyebiliriz.

        • 2

          Bu anlamda kısır bir maçtı. Heyecan, tempo, mücadele vardı. Tek eksik pozisyon olmayışıydı. Kazanan, zaman zaman iyi oynayan bir takım neden gol yollarında yoktu? Sorunun yanıtı Ankaragücü'nün yaptığı harika savunmaydı. Maç boyunca oyun disiplininden kopmadılar. Aboubakar, Larin, Ghezzal savunma duvarına çarptılar. Hatta kayboldular.

        • 3

          Ne yazık ki akılda kalan bir şut izleyemedik. Vida'nın kafa golü galibiyeti getiren en önemli pozisyondu. Futbolda bu tür maçlar olur. Beşiktaş bu anlamda şanslıydı. Kısa sürede maç oynamak kolay değil elbette. Şampiyonluk, iyi oyun yanı sıra mücadele ile de kazanılır. Beşiktaş'ın en büyük avantajı mücadele gücü.

        • 4

          DENİZ ÇOBAN: Ankaragücü ile Beşiktaş arasındaki mücadele, bir pozisyon dışında hakem Halis Özkahya açısından fazla sorunlu geçmedi. Bazı faul ve kart hataları oldu ancak 90 dakika boyunca oyunun kontrolünü elinde bulundurdu. Maçtaki tek kritik karar 23.dakikada yaşandı.

        • 5

          Larin’in kafa ile attığı golde Halis Özkahya faul tespit etti. Burada Larin topa yükselirken, rakibine basarak yükselmiyor. Rakibini etkileyen bir hamlesi yok. Ankaragücü oyuncusu yüzüne temas almış gibi kendini yere bırakıyor. Bence gol kararı verilmesi daha doğru olurdu.

        • 6

          Bir diğer konu da burada hakemin düdüğü derhal çalmasıydı. Aslında VAR kullanılan maçlarda düdüğü geciktirmek gerekir. Özkahya tecrübesindeki bir hakemin bu hataya düşmemesi gerekirdi. Düdüğü kaleye girdikten sonra çalıp, VAR’a kontrol şansı vermeliydi.

        • 7

          ATİLLA GÖKÇE: Pusudaki tilki: VİDA! Biz yüksek tempo ve hızlı oyun beklerken, maçın kilidini açan gol, duran topla geldi… Beşiktaş’ın sağ kanatta kazandığı serbest vuruşu kullanan Ghezzal, ceza alanında bekleyen kurnaz tilki Vida’yla buluşturdu topu. Vida, rakip savunmanın dikkatinden sıyrılıp sıçramadan, eğilerek yer tutarken, buluştuğu topla da fazla yükselmeden kafa vuruşunu yaptı.

        • 8

          Çok kıymetli bir goldü bu… Sonrasında Beşiktaş’ın bu golü ne kadar sahipleneceği, koruyacağı merak konusu oldu.. Hakçası Ankaragücü’nün oyundan ve mücadeleden hiç de kopmadığını, aksine Pinto’nun uzun topları ve Lukasik’le gol fırsatları yakaladığını da gördük. Bu atakları Ersin ve savunma yerinde hamlelerle kesmeyi bildi.

        • 9

          Beşiktaş’ın başka takımlarda çok rastlanmayan bir özelliği var. Akan oyunda gol fırsatı yaratabilecek, serbest vuruşlarda savunmacılardan en az ikisi rakip ceza alanında yer alıyor. Dün Vida’nın attığı gol buna örnek. Sonrasında da Wellinton ve Josef’in oralarda, üslendiğini gördük.

        • 10

          Fazladan orada bulunmak, rakip savunmaların dikkatini dağıtıyor, direnişini de kırabiliyor. Önceki maçlarda da bunun örnekleri var. Sergen Hoca’nın oyunun akışına göre N’Koudou, Dorukhan, Rıdvan ve Güven Yalçın’ı değiştirmesi de takımının hücumda top kullanarak skoru korumasını sağladı. Domagoj Vida, korona sonrası formda, etkin ve verimli bir eleman olarak takıma döndü. Belki de Beşiktaş’ta en yararlı dönemini yaşayacak. Göreceğiz.

        • 11

          GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş, favori olarak çıktığı maçların ilk 45 dakikasını heba etme alışkanlığını dün de başkentte devam ettirdi. İlk yarıda %72 topa sahip olan siyah beyazlı ekip Larin’in faul gerekçesiyle verilmeyen golü dışında Ankaragücü kalesini tehdit edemedi.

        • 12

          Üstüne üstlük iyi kapanan ve hızlı çıkışlarla gol arayan başkent ekibi 3’ü net, 4 pozisyon buldu. Kaleci Ersin’in iyi oyunu ve Ankaragüçlü forvetlerin beceriksizliği ilk devrenin golsüz bitmesinin nedeniydi.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa