Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUHAMMED BOZTEPE - Zeren Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yiğit Zeren, "Bir takımın haklarını satın alarak Sultanlar Ligi'ne yükselme fırsatı doğunca bunu kaçırmak istemedik. Gelecek sezon Ankara'yı hem Sultanlar Ligi'nde hem de 1. Lig'de 21 yaş altı kadromuzla en iyi şekilde temsil edeceğiz." dedi.

        Geçen yıl KFC Kadınlar Voleybol 1. Ligi'nde mücadele eden Zeren Spor, normal sezonu lider tamamlamasına rağmen Sultanlar Ligi'ne yükselme başarısı gösteremedi.

        2022'de kurulan kulüp, bu yıl Çukurova Belediyesi Adana Demirspor'un Vodafone Sultanlar Ligi'ne katılım hakkını satın aldı. Zeren Spor, gelecek yıl Sultanlar Ligi'nin tek Ankara temsilcisi olacak.

        - "Ankara'yı Sultanlar Ligi'nde temsil edeceğiz"

        Zeren Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yiğit Zeren, kulübün bugünü ve gelecek hedefleriyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

        Geçen sezon KFC Kadınlar Voleybol 1. Ligi'nde mücadele ettiklerini belirten Zeren, çok başarılı bir sezon geçirmelerine ve normal sezonda yalnızca bir mağlubiyet almalarına rağmen şansız bir final süreci yaşadıklarını söyledi.

        Kaybettikleri finalin ardından Sultanlar Ligi'ne yükselme hayallerinden vazgeçmediklerini dile getiren Zeren, "Bir takımın haklarını satın alarak Sultanlar Ligi'ne yükselme fırsatı doğunca, bunu kaçırmak istemedik. Gelecek sezon Ankara'yı hem Sultanlar Ligi'nde hem de 1. Lig'de 21 yaş altı kadromuzla en iyi şekilde temsil edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Mustafa Yiğit Zeren, yatırımlarını sadece kadın voleyboluyla sınırlamayacaklarını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

        "Önümüzdeki iki sezon içinde erkek voleybol takımımızı da kurup, Efeler Ligi'nin iddialı takımlarından biri olmayı hedefliyoruz. Ankara'yı, rakiplerin çekinerek geleceği bir deplasman haline getirmek istiyoruz. Kurulduğumuz günden beri Sultanlar Ligi'nin en dişli takımlarından birini oluşturmayı hedefledik. İlk yıl için bu hedefimiz doğrultusunda, profesyonel isimlerle çalışarak herkesin takdirini kazanan, kaliteli bir kadro kurduk. Planlı bir şekilde ilerleyerek, orta vadede zirve için yarışan bir takım oluşturma hedefimiz var. Ayaklarımız yere basıyor ancak hedeflerimizi de küçük tutmak istemiyoruz. An itibarıyla üçü yabancı olmak üzere on ismi kadromuza kattık. Tecrübeli isimler ile potansiyelli gençleri bir araya getirdiğimiz bir transfer politikası izledik. Önümüzdeki günlerde 1-2 transfer daha yaparak kadromuza son şeklini vereceğiz ve yeni sezon için heyecanlı bir şekilde geri sayıma başlayacağız."

        - Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayali

        Emekleme sürecini çok hızlı tamamlayıp, bugünlere geldiklerine dikkati çeken Zeren, ilk sezonlarında 1. Lig'e yükseldiklerini, şimdi de Sultanlar Ligi’nde boy göstermek için gün saydıklarını anlattı.

        Hayallerinin çok yükseklerde olduğunu aktaran Zeren, "Önce Şampiyonlar Ligi'nde yarışacak bir takım olmanın, sonrasında da bir gün Esenboğa Havalimanı'na Şampiyonlar Ligi kupasıyla inmenin hayalini kuruyoruz. Bunun çok büyük bir hedef olduğunu, defalarca kez deneyip hayal kırıklığına uğrayabileceğimizi de biliyoruz. Ancak holdingden gelen yarım asrı aşan tecrübemizden öğrendiğimiz bir şey var. Hayal etmek ve çok çalışmak er ya da geç başarıyı getirir. Sabırlı olacağız. O gün geldiğinde bu röportajları gülümseyerek anacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

        - "Selim Sırrı Tarcan Spor Kompleksi'nin 5 yıllık kullanım hakkını aldık"

        Mustafa Yiğit Zeren, gelecek sezon Sultanlar Ligi'nde yer alacak 14 takımdan 8'inin merkezinin İstanbul olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Biz bu işe adım attığımızda da tablo bundan çok farklı değildi. Hem kadın voleybolundaki bu sıkışıklığı bir nebze olsun çözmek hem de bölgedeki yetenekli gençlerin ve voleybolseverlerin erişimini sağlamak için Ankara'yı seçtik. Sezon sonu Sultanlar Ligi'ndeki iki takımını da kaybeden Ankara'da, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak, tutkulu taraftar kitlesine sahip bir ekip oluşturmak istiyoruz. Ayrıca başkentte üst düzey bir spor okulu kurarak takımımıza ve ülke voleyboluna sporcu yetiştirmek istiyoruz. Aynı zamanda 1. Lig'deki takımımızın da bu planlarımızla paralel olarak hem kulübümüz hem de ülke voleybolu için bir sporcu fabrikası işlevi görmesini hayal ediyoruz. Bu doğrultuda Türkiye Voleybol Federasyonuyla anlaşarak ilk etapta Selim Sırrı Tarcan Spor Kompleksi'nin 5 yıllık kullanım hakkını satın aldık. Orayı tabiri caizse bir 'spor cenneti'ne dönüştürüp, kulübümüzle özdeşleştireceğiz. Maçlarımızı da orada oynayacağız. Türk voleyboluna yatırım yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Hem voleybolu hem de başkentimizi çok seviyoruz. Ankaralı voleybolseverlere izlemekten keyif alacakları, büyük oranda İstanbul üzerinde toplanan medya odağını buraya çevirecek bir takım yaratmanın sözünü veriyoruz. Onlardan bize bu süreçte destek vermelerini, tüm maçlarımıza gelerek yanımızda olmalarını rica ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa