Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'nın Pursaklar ilçesinde, 2021'de açılan "Endemik Vadi"de ata tohumunu teşvik etmek amacıyla sebze fidesi dağıtıldı.

        Yerli tohumların, üretimi ve tüketimine destek olmak amacıyla Pursaklar Belediyesince Endemik Vadi'de 3. Geleneksel Ata Tohumu Sebze Fidesi Dağıtım etkinliği gerçekleştirildi.

        Vadide vatandaşlarla görüşen Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, domates, biber ve salatalık fidelerini ilçe halkına dağıttı.

        Ata tohumunu teşvik etmek amacıyla organizasyonu yaptıklarını anlatan Çetin, "Genetiği değiştirilmemiş ve doğallığını yitirmemiş tohumlarımızı çoğaltarak, gelecek nesillerimize ulaştırmak için ata tohumlarımızdan ürettiğimiz sebze fidelerimizi hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Ata tohumlarımızdan elde ettiğimiz sebze fidelerini hemşehrilerimize de dağıtarak, ithal tohumlar yerine yerli tohumların yaygınlaşmasına katkıda bulunuyoruz." dedi.

        Pursaklar halkının ata tohumlarına ilgi göstermesinden mutluluk duyduğunu belirten Çetin, tohumları toprakla buluşturacak olan vatandaşlar bereket diledi.

        Vatandaşlar, yerli üretime desteği için Başkan Çetin'e teşekkürlerini iletti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa