Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Adıyaman Haberleri

ADIYAMAN/ŞANLIURFA (AA) - Adıyaman ve Şanlıurfa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Abdurrahman Bilgiç, Adıyaman Valiliğinin bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından katılımcılar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Bilgiç, engellileri, engellerine rağmen gösterdikleri başarı dolayısıya tebrik ederek, "Bugün başarılarıyla hepimizin göğsünü kabartan, hayatın tüm alanlarında, sporda, sanatta, edebiyatta, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen siz engelli kardeşlerimizin sergilediği bu mücadele gerçekten takdire şayandır." dedi.

Açılış konuşmasının ardından, Vali Yardımcısı Onur Kökçü, engellilere tekerlekli sandalye hediye etti.

Etkinlikte, valilik ve belediyenin desteğiyle alınan "Engel tanımaz" simit arabalarının açılışı da gerçekleştirildi. Kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek arabalarda engellilerin simit ve ayran satarak gelir elde etmesi planlanıyor.

-Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinlik kapsamında, engelliler, Rabia Meydanı'nda toplandı.

Davul zurna eşliğinde büyükşehir belediyesine kadar davul zurna eşliğinde yürüyen engelliler, "Herkes gibi bir hayat istiyoruz", "Engelliler fark edilmeyi bekler" dövizleri taşıdı.

Bedensel Engelliler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Tapışık, engellilerin sadece bir gün değil her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek, etkinliği düzenleyen belediye yetkililerine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda engelliler için çeşitli faaliyetler düzenleyebilecekleri bir merkez açtıklarını dile getiren Özçınar, tüm engellilerin gününü tebrik etti.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri