Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA'da, kurban pazarında 'Honamlı' cinsi tekeler büyük ilgi gördü. 140 kiloluk 'Torosların Efesi' adlı teke, 3 bin liraya satıldı.

        Merkez Sarıçam ilçesinde kurulan kurbanlık hayvan pazarında, küçükbaşlar ortalama 1200-1500, büyükbaşlar ise 10-12 bin liradan satılıyor. Pazarda, 130-140 kilogram arasında değişen ağırlıklarıyla dikkat çeken tekeler, uzun pazarlıklar sonucu ortalama 3 bin liradan alıcı buluyor.

        'Toroslar'ın Efesi' adını verdiği tekesini kurbanlık pazarında satışa sunan Naim Özoğlu (42), 12 yıldır bu işi yaptığını söyledi. Özoğlu, "Bu sene satışlarımız güzel gitti. Açıkçası umduğumuzu bulduk. Kurbanlıklarımızın yarıdan fazlası satıldı. Bu bayramın en gözdesi Toroslar'ın Efesi. 3 bin TL'ye sattık ve alıcısına 'Hayırlı olsun' dedik. Tam 140 kilo olan Efe, 90 gündür besideydi. Bu sene de kurbana sunduk" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa