Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'da, narenciye bahçesine gömülü bulunan el yapımı patlayıcıyla ilgili 4 sanık hakkında 30'ar yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK/KCK'nın çağrısı üzerine korsan gösterilerde kullanılmak üzere araziye gömülen el yapımı patlayıcı üzerinde parmak izleri tespit edilen ve adli kontrol tedbiri uygulanan suça sürüklenen çocuklar S.Y. (17), B.G (17), R.Ş. (16), A.Y. (15) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

        Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi'nde narenciye bahçesinde yapılan aramalarda, terör örgütü PKK/KCK adına düzenlenen korsan gösterilerde kullanılmak üzere toprağa gömülmüş halde 31 el yapımı patlayıcı ve eldivenler ele geçirildiği belirtildi.

        İddianemede, Adana Polis Kriminal Laboratuvarı tarafından yapılan inceleme sonrası el yapımı patlayıcı ve eldivenler üzerindeki izlerle sanıklar S.Y, B.G, R.Ş. ve A.Y'nin parmak izinin uyumlu olduğu, sanıkların terör örgütü PKK/KCK'nın ve el yapımı patlayıcıların kullanım amacını bildikleri, cep telefonlarında örgüt eylemlerine ilişkin videolar tespit edildiği, kentte korsan gösterilere katıldıkları anlatılarak, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "silahlı terör örgütüne silah sağlama" suçlarından 30'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

        Suçlamaları kabul etmeyen 4 sanığın yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa