Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA'da otomobildeki F.A.'yı öldürmeye teşebbüs ettikleri iddia edilen D.B. (17) 8 yıl, R.K. (16) ise 6 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edildi.

        Yüreğir ilçesinde geçen yıl gittiği diş polikliniğinden dönen F.A., otomobiliyle yavaşlayınca D.B. ve R.K. tarafından zorla indirilmek istendi. F.A. aracını hızını arttıp olay yeride uzaklaşmaya çalışırken 2 şüpheli tabancalarıyla ateş etti. Olaydan sonra tutuklanan D.B. ve R.K. hakkında Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçlarından dava açıldı.

        Davanın karar duruşmasına 2 sanık çocuk ile avukatları katıldı. Mahkeme savcısı, sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek 'Öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak' suçlarından cezalandırılmalarını talep etti. Son savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyip beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan D.B.'yi 8 yıl, R.K.'yi ise 6 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasına mahkum etti. Toplamda 14 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan sanıklar tutukluluk hallerinin devamı da kararlaştırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa