Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın brifinginde, Savunma Bakanı Austin'in sağlık durumunu ve Beyaz Saray ile Pentagon arasındaki koordinasyon tartışmalarını değerlendirdi.

Kirby, Austin'in 22 Aralık 2023'te hastaneye yatıp ameliyat olduğunu ve 1 Ocak'ta enfeksiyon dolayısıyla yoğun bakıma alındığını Beyaz Saray'ın ancak 5 Ocak günü öğrendiğini açıkladı.

Ayrıca Kirby, Austin'in prostat kanseri olduğunu da Biden'ın ABD yerel saatiyle salı günü sabah saatlerinde öğrendiğini belirtti ve bu konuda da savunma bakanının daha önce şeffaf davranıp Beyaz Saray'a iletmesi gerektiğini ima etti.

Bunun ideal bir durum olmadığını dile getiren Kirby, Austin'in hastalığını ve tedavisini neden günlerce yönetimden gizlediğine şu aşamada cevap veremeyeceğini ifade etti.

"Bu noktada Bakan Austin tüm sorumluluğu aldığını ilk açıklamasında açıkça ortaya koydu, bu önemli bir şey. Ancak bu sabaha kadar Beyaz Saray'da kimse Bakan Austin'in prostat kanseri olduğunu bilmiyordu, Başkan da hemen bilgilendirildi." diyen Kirby, Austin'in sağlık durumu ve tedavisiyle ilgili tüm gelişmelerle ilgili Pentagon'un gerekli açıklamaları yapacağını kaydetti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ