Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'deki elçilik deneyimini "başka bir görevle karşılaştıramayacağını" belirterek, Türkiye ile ABD arasında 70 yılı aşkın süredir devam eden müttefiklik ilişkisinin önemini vurguladı.

Ankara'da görev süresi sona eren Büyükelçi Flake, ABD-Türkiye ilişkilerini ve buradaki hayatını, deneyimlerini, Büyükelçilik konutunda eşi Cheryl Flake ile AA muhabirine anlattı.

Flake, Türkiye'de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu, 3 yıl önce buraya gelmek için sabırsızlandığını ifade ederek, şimdi ayrılmanın çok zor geldiğini söyledi.

Türkiye'de görev yapmanın, diğerlerinden daha farklı deneyimler sunduğuna işaret eden Flake, AA ekibine gezdirdiği Büyükelçilik konutunun, ABD'nin Bağımsızlık Günü, Cadılar Bayramı ve Paskalya gibi özel günlerde büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Flake, oturma odasında, çok önemli bulduğunu dile getirdiği eski ABD Başkanı Abraham Lincoln tarafından kaleme alınmış mektubu gösterirken, konutta en çok sevdiğin odanın "sinema salonu" olduğunu belirtti.

Jeff Flake, yıllar önce inşa edilen binadaki salon için "Bu bizim 1950'lerdeki sinema salonumuz." diyerek, görev süresi boyunca bu salonda maç, film ve televizyon programlarını ailece izlediklerini, ailesiyle sinema salonunda vakit geçirmekten keyif duyduğunu anlattı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ