Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Başkanı Biden, Rus lider Putin hakkında konuşurken küfür etti

        2021 yılında, Washington-Moskova hattında ilişkiler ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "katil" olarak nitelendirmesiyle bir hayli gerilmişti. ABD Başkanı Biden, bu kez Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında konuşurken küfür etti.

        ABD Başkanı Biden, San Fracisco'da katıldığı bir bağış toplama etkinliğinde Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında konuşurken alışılmadık bir şekilde küfür etti. Kremlin'den yapılan açıklamada, "ABD Başkanı'nın bu kadar kaba sözleri ABD için bir utançtır" denildi.

        Biden gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus lider Putin'in çıldırmış biri olduğunu söyleyerek küfür etti ve "Her zaman nükleer bir çatışma konusunda endişelenmemiz gerekiyor. Ancak insanlığa yönelik varoluşsal tehdit iklimdir" dedi.

        REKLAM

        BIDEN BİR KEZ DAHA AYNI ŞEYİ SÖYLEMİŞTİ

        Biden daha önceleri Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada da aynı küfrü etmiş, mikrofonu açık kaldığı için sözleri herkes tarafından duyulmuştu.

         Putin'in tercihi neden Biden?
        Putin'in tercihi neden Biden? Haberi Görüntüle

        PUTİN'İN TERCİHİ BIDEN OLMUŞTU

        Diğer yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda "Rusya için hangisi daha iyi, Biden mi yoksa Trump mı?" sorusuna Biden yanıtını vermişti. Putin açıklamasında, "Biden daha deneyimli, tahmin edilebilir ve eski tarz bir politikacı" ifadelerini kullanmıştı.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa