Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Başkanı Biden ile Donald Trump karşı karşıya gelecek: Canlı yayında öne çıkacak 8 madde | Dış Haberler
        • 7

          Dış politika konuları

          Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın olduğu biliniyor. Bu konuda iki yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ABD ve NATO yardımı konusundaki görüşlerini belirlemek biraz zor. Ancak Trump'ın bugüne kadarki söylemleri, ikinci bir Trump yönetiminin Moskova'da çok daha hoş karşılanacağını gösteriyor.

          Biden'ın dünya görüşü farklı. Ukrayna'yı güçlü bir şekilde destekliyor ve ABD Kongresi'nden Kiev'e askeri yardımı onaylatmak için büyük sermaye harcadı. Ayrıca, NATO başta olmak üzere liberal Batı Avrupa'nın ön saflarında yer aldı ve Ukrayna'ya neredeyse asker göndermek dışında her şeyi yaptı.

        • 8

          Sınır ve göç konusundaki farklılıklar

          Trump ve Cumhuriyetçiler sınırı kampanyalarının merkezi konusu haline getirdiler ve Trump, federal hükümetin gücünü kullanarak "bilinen veya şüphelenilen çete üyelerini, uyuşturucu satıcılarını veya kartel üyelerini ABD'den uzaklaştırma" sözü verdi.

          Diğer yandan Biden 2020 yılında Biden, göreve gelir gelmez Trump'ın sert göç politikalarından bazılarını tersine çevirdi veya iptal etti; ancak göçmen sayıları arttığında, sınırdaki şehirler göçmen akınına uğradığında bu, destek oranının düşürdü.

          CNN'e konuşan kaynaklar, Trump'ın politikalarının aşırı olduğu söyledi ve Biden'ın göçmen konusunda adım atmasının beklendiğini söyledi.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa