Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Çanakkale Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklarla savaşın kazanılmasnda önemli rol oynayan 57. Alay ve Çanakkale şehitlerini anmak için her yıl düzenlenen57. Alaya Saygı Yürüyüşü başladı. Yürüyüşe katılanlara buğday çorbası dağıtıldı.

Read more!

Öte yandan ÇanakkaleKara Savaşları'nın 103. yılı münasebetiyle Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Anzak Koyu'nda, "Şafak Ayini" düzenlendi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası Kocadere Köyü Kamp Alanı'nda, şafak vakti şehitlere saygı için top atışı yapıldı. Alana gelen Gençlik ve SporBakanı OsmanAşkınBak, gençlere yarma çorbası ikram etti.Daha sonra gazetecilere açıklama yapanBak, gençlerin her yıl burada kamp yaptığını belirterek, ortamın çok duygusal olduğunu söyledi. Bak, çorba dağıtımının ardından namaz kılıp yürüyüşe geçileceğini anlatarak, şunları kaydetti:"Çanakkale Türk milletinin yazdığı bir destan. Tüm dünyaya Türk’ün gücünü gösterdiği, 'Çanakkale Geçilmez' sloganını yazdırdığı bir mekandayız. Gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimiz ülkemizin geleceği. Gençlerimize bu toprakların nasıl savunulduğu, atalarımızın ne mücadele verdiklerini gördükleri bir ortam. Çanakkale, Birinci Dünya Savaşı esnasında tüm dünyaya Türk'ün gücünün gösterildiği önemli bir savaş ortamı. Çanakkale'ye son yıllarda gençlerimizin buraya gelişi yoğunlaştı. Gençlik ve SporBakanlığı olarak gençlerimize Çanakkale ruhunu vermeye çalışıyoruz. Çünkü bu ruh ülkemizin yüzyıllar boyu bu topraklarda kalmasını sağlayacak ruh. Gençlerimiz de bundan keyif alıyorlar. Manevi olarak değerlerine sahip çıkıyorlar. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de bu gençlerin ruhunu, bu milletin ruhunu gördük. Dolayısıyla bu ruh hiçbir zaman bu topraklarda ölmeyecek."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ