Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

2022 YKS TYT AYT boş kontenjanlar, üniversite hayali kuran binlerce öğrencinin gündeminde. 26 Ağustos’ta sonlanan YKS kayıtlarının ardından üniversitelerin hiçbir bölümüne yerleşemeyen ve hiç tercih yapmamış olan adaylar için ek tercih dönemi bugün başladı. Ek tercih döneminde üniversitelerin boş kalan kontenjanları ve taban puanları büyük önem teşkil ediyor. Açıkta kalan kontenjanlara yerleşecek olan adaylar ise ek tercih sürecinin başlayacağı tarih ve sıralamalar kritik bir öneme sahip. Peki YKS boş kontenjanlara nasıl yerleşilir? Lisans ve Önlisans taban puanları belli oldu mu? Ek tercihte boş kalan 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite bölümleri hangileri? İşte YKS boş kontenjanlar ve taban puanları listesi

YKS BOŞ KONTENJANLAR AÇIKLANDI MI?

2022 YKS sınavına giren binlerce öğrenci için üniversite yolculuğu başladı. 15 Ağustos’ta açıklanan YKS tercih sonuçları için kayıt süreci ise 26 Ağustos’ta tamamlandı. İlk tercih sonrasında hiçbir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci başlayacak. Ek tercih hakkına sahip olacak adaylar ÖSYM tarafından yapılacak YKS 2. Ek tercih sürecine ilişkin kılavuzun erişime açılıp açılmadığını merak ediyor. YKS 2. Ek tercih tarihlerinin belli olmasının ardından kılavuzun da erişime açılması bekleniyor. Ek tercih kılavuzunun açıklanmasıyla birlikte adaylar üniversite boş kontenjanları, taban puanları görüntüleyebilecek. ÖSYM resmi sitesi üzerinden yayımlandı. Kılavuzda lisans ve önlisans programlarının listesi yer alıyor.

2022-YKS Ek Yerleştirme Takvimi'ne göre, ek yerleştirme tercihleri 7-13 Eylül'de yapılacak.

Ek tercih işlemleri ise bugün itibariyle başladı.

KONTENJANLARIN YÜZDE 99'U DOLDU

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, "YÖK’te veriye dayalı attığımız adımlar meyvesini veriyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın kontenjanlarının % 99’u doldu." İfadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELERDE BOŞ KALAN KONTENJAN SAYISI NEDİR?

Bu yıl toplam üniversite kontenjanlarının 1 milyon 22 bin 45 olarak açıklandı. Yerleşen kişi sayısı 850 bin. Yerleşen kişilerin dışında boş kalan bölüm hesaplamasına göre toplamda 172 bin 45 kontenjanın hala açık olduğu öngörülüyor. Boş kontenjan hakkında henüz ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ