Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre SON DAKİKA: 200 balığı ölümden kurtardı! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hisarcık ilçesinde yaşayan Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Sefa Cengiz, Bağlar mevkisinde kuraklık nedeniyle suyu azalan Geren Çayı'nda balıkların oksijensiz kaldıklarını fark etti.

        DHA'nın haberine göre, ölmelerini engellemek için dayısı Kazım Yaman ile balıkları su dolu pet şişe ve kovalara dolduran Cengiz, daha sonra 3 kilometre mesafedeki Koca Çay'a bıraktı.

        Balıkların ölüme terk etmek istemediklerini belirten Cengiz "Dayımla yürüyüş yaptığımız sırada Geren Çayı'nın kenarındaki su birikintisinde balıkların azalan su yüzünden oksijensiz kaldıklarını ve ölmek üzere olduklarını fark ettik. Balıklar oraya yumurta atma sırasında gelir ve geri dönerler.

        REKLAM

        Çayda su azaldığında ise geri dönemeyen balıklar orada mahsur kalıp hayvanlara yem olabilir. Bunun üzerine dayım ile beraber temin ettiğimiz fileyle bir hafta süresince uzun uğraşlar sonucu inlerine giren balıkları çıkarıp su dolu büyük pet şişelere koyup ilçe merkezinden geçen ve suyu bol olan Koca Çay'a bıraktık" dedi.

        Balıkları kurtardıkları için çok mutlu olduğunu belirten Cengiz "Balıkları çaydaki su birikintisinden kurtarmasaydık ölüp gidecekler ve hayvanlara yem olacaklardı. Kurtarma çalışmasıyla hem Koca Çay'a yaklaşık 200 balık kazandırdık, hem de balıkları ölümden kurtarmış olduk" diye konuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa