Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Skoda'nın 2016 yılından bu yana yollarda olan SUV modeli Kodiaq, ikinci nesli ile Türkiye'de satışa sunuldu.

D-segmentte yer alan Çek markanın SUV modelinin Türkiye lansmanı, önceki günlerde Bozcaada'da düzenlendi.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, 2024'te Kodiaq'ın önceki neslinde 1500 adet sattıklarını bildirerek, yılın geri kalan döneminde ise yeni nesil Kodiaq'tan 2 bin adet satmak istediklerini aktardı.

Markanın toplam satış hedefi ile ilgili de konuşan Başar, "Marka olarak satış hedefimiz yıl sonu için 45 bin adet. Pazar payı hedefimiz de geçen yılki yüzde 4.4’lük payı iyileştirmek. Bizim önceki aylarda yaptığımız yıl sonu tahminleri değişmedi, sadece binek otomobil satışlarının 850 bini bulabileceğini, toplam pazarın da 1 milyon adedi aşabileceğini öngörüyoruz. Yılın geri kalan kısmı daha zor geçecek gibi görünüyor, markalar kampanyalar ile elini taşın altına koymak durumunda " dedi.

385 MİLYON LİRALIK ŞARJ AĞI KURUYOR

Zafer Başar, Skoda'nın elektrikli otomobillerini Türkiye'ye getirmeden önce, kendi şarj ağlarının kurulumunu tamamlayacaklarını da bildirdi.

Başar, "Elektrikli araçlar konusunda altyapımızı kurmadan getirmek istemedik ve öteledik. Aracın elektrikli menzilini uzatma şansımız yok, fakat zaman meselesini çözebiliriz. Bu kapsamda tüm markalar için şarj ağı istasyon ağı kuracağız, bunları sadece bayilere değil, kamuya açık alanlara da kuracağız. Elektrikli otomobillerde stratejik planımız bu şekilde, DC istasyonlar kuracağız, mobil şarj istasyonları üzerinde de çalışıyoruz" bilgisi paylaştı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ