Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şarköy'ün nüfus kararsızlığı: Üç tabela da farklı bir nüfusu işaret ediyor

        Turistik ilçe Şarköy’ün merkez nüfusunu gösteren Karayolları tabelaları vatandaşların kafasını karıştırıyor. İlçenin üç giriş noktasında yer alan tabelalarda farklı rakamlar görenlerin dikkatini çekiyor.

        Şarköy Kaymakamlığı’na ait web sitesinde, ilçe merkez nüfusunun Adrese Dayalı Nüfus Sistemi ile TÜİK verilerine göre 17 bin 325 kişiden oluştuğu belirtiliyor.

        Şarköy’e, Tekirdağ yönünden gelenler ilçe merkezinin girişindeki Karayolları tabelasında nüfus sayısının 17 bin 400 kişi olduğunu görürken, Gelibolu yolu üzerinden gelenler, tabelada 17 bin 400 yazısını görüyor.

        İlçenin çok tanınan “Şarköy Türküsü”nü derleyerek topluma mal eden yerel Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Karayer, ilçenin 3 girişinde nüfus sayısının farklı şekilde yer aldığı Karayolları tabelalarının yanında durarak şöyle konuştu: “Ben her sabah Gelibolu yolu üzerindeki tarlama giderim, bu yöndeki tabelada nüfus 17 bin 300 yazıyor, dönüşte Tekirdağ-İstanbul yolu üzerinden ilçeye geliyorum, buradaki tabelada da 17 bin 400 yazıyor. Türk Halk Müziğine kazandırdığım eserlerden dolayı beni dışarıdan ilçeye gelen tanıdıklar, turistler, ‘Yahu Mustafa amca, bir yerden giriyoruz, nüfusunuz 17 bin 400, diğer yerden çıkıyoruz nüfusunuz 17 bin 300, bu 100 kişiye ne oldu, ne yaptınız?’ diye bize takılıyorlar. Onlar kadar biz de bu rakamlara şaşırıyoruz. Gerçek olan hangi rakamsa o yazılmalıdır. Yapılan şakalara, takılmalara cevap yetiştirmekten yorulduk”

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa