Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bursa'da kedi timi

        İsmet ACAR - Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da kent merkezinde kaldığı için alınan kararla il dışına çıkartılan tabakhanelerden boşalan bölgede, bir süredir fare sorunu yaşanmayı başlandı. İlçe belediyesi türlü önlemler alıp, ilaçlama da yaptı ama farelerin kökü bir türlü kazınamadı. Belediye bunun üzerine bilindik en eski yola başvurdu. Belediye ekipleri, daha önce aynı bölgeden toplayıp barınağa alınan ve mahalleleri iyi bilen 35 kediyi şikayetlerin yoğun olduğu bölgeye bıraktı. Bölgede yaşayanlar daha önce istemedikleri kedilerin şimdi kendilerini farelerden kurtarmasını bekliyor.

        Bursa'da yıllarca şehir içinde faaliyet gösteren ve artık boşaltılarak kent dışına çıkarılan tabakhaneler bölgesini oluşturan Soğanlı ve Alemdar Mahalleleri'nde tabakhane binalarının yıkımlarının da başlamasıyla birlikte fare şikayetleri yapılmaya başlandı. Mahalleliler, bölgelerinde çok fazla fare olduğunu, sorunun çözülmesini istediler. Harekete geçen Osmangazi Belediyesi, bölgeyi ilaçlasa da sorun çözülemedi. Bunun üzerine daha önce kedilerini şikayet eden mahallelinin sorununun çözülmesi için ilgi çekici bir çözüm bulundu.

        Avrupa'nın en büyük barınaklarından birinin bulunduğu ilçede belediye, barınakta kısırlaştırılıp aşıları yapılan ve mahalleye aşina 35 besili kediyi, farelerle mücadele için mahalleye bırakma kararı aldı. Geçtiğimiz ay başlatılan uygulama kapsamında 25 kedinin bırakıldığı bölgeye dün 10 kedi daha salındı. Aşırı sıcak altında getirilen kediler önce kafeslerden çıkmak istemese de kısa sürede mahalleye dağıldılar.

        FARE ŞİKAYETİ EN AZA İNDİ

        Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Aysu Ilman, kedilerin bekledikleri gibi ve kendi deyimiyle "Görev bilinciyle" mahalleye dağıldıklarını anlatırken, "Bölgeden önce kedilerle ilgili şikayet gelmişti. Kedileri topladık. 20 gün sonra bu kez farelerden şikayet gelmeye başladı. Biz de dengeyi bozmamak adına kedileri yine bölgeye salma kararı aldık. Bölgeye aşina olan 25 kediden tim oluşturduk ve bölgeye bıraktık. Saldığımız kediler kısırlaştırılmış, aşılanmış halk sağlığını tehdit etmeyecek hayvanlardı. İşlerini çok iyi yaptıklarını gördük, şimdi 10 kedi daha bıraktık. İnsanların fare şikayetleri en aza indi" dedi. Mahalleliler de önce şikayetçi oldukları kedilerin geri dönmesinden mutlu olurken, bölgede yaşayanlar, kedilerin işini düzgün yapıp farelerin kökünün kazınacağı günü bekliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa