Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu dolandırıcılara dikkat!

        Adana ve Antalya'da telefonla aradığı kişilere kendisini savcı olarak tanıtıp, "Sizin hesabınızdan ve kredi kartınızdan KCK terör örgütüne para aktarılıyor, bunu çözmemiz için hesabındaki paraları bizim hesaba aktarman gerekiyor" diyerek 71 bin TL dolandıran 2 kişi yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre, Ramazan N. (34) adlı kişi, Antalya'nın Elmadağ ilçesinde oturan Erdoğan G'yi (63) telefonla arayıp kendisinin savcı olarak tanıttıktan sonra, "Sizin hesabınızdan ve kredi kartlarınızdan KCK terör örgütüne para aktarılıyor. Terör örgütü senin adın kullanılarak finanse ediliyor. Bu durumu çözmemiz için hesabınızdaki bütün parayı koruma altına alacağız. Bunun için sana vereceğimiz hesaba bütün paranı yatır. Yoksa KCK'ya yardım ve yataklıktan içeri gireceksin. Biz olayı çözdükten sonra paranı iade edeceğiz" dedi.

        Bunun üzerine müşteki hesabındaki 46 bin TL'yi Narin'in hesabına geçirdi. Ancak Erdoğan G. bu durumu daha sonra yakınlarına anlattığında dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu. Yapılan başvuru üzerine Antalya polisi yaptığı incelemede hesabın Adana'da olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Banka ile irtibata geçen polis hesap numarasından şahsı teşhis ederek yakalandı.

        İkinci olay ise Antalya'da meydana geldi. Antalya'da oturan Selçuk İ. (21), Adana'da ikamet eden Özcan K'yı (43) telefonla arayarak kendisini savcı olarak tanıtıp KCK terör örgütüne hesabından para aktarıldığını bu nedenle hesabındaki bütün paranın kendi hesabına aktarılmasını istedi. Biran panikleyen Özcan K, 25 bin TL'sini verilen hesaba aktardı. Ancak parayı aktardıktan hemen sonra dolandırıldığını anlayarak polise haber verdi. Adana polisi, Antalya polisi ile irtibata geçti. Paranın yatırıldığı banka hemen tespit edilerek yapılan operasyonda şahıs parayı çekmek için gittiği bankada yakalandı.

        Yakalanan şahıslardan Ramazan N. Adana'da sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilirken, diğer zanlı da Antalya'da adliyeye sevk edildi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa