Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Vali'den ayrıntılı açıklama

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan caddesinde basın toplantısı düzenleyerek Taksim'deki patlamayla ilgili ayrıntılı bilgi verdi

        İşte o ayrıntılı açıklama:

        Değerli basın mensupları, bugün Taksim meydanında Emniyet personellerimize yönelik bir erkek şahıs tarafından gerçekleştirilen saldırıda 15'i polis memuru 32 vatandaşımız yaralanmıştır.

        Polislerimize ve Yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Durumu ağır olarak belirtilen polis memurlarımızın durumlarının gayet iyi olduğunu belirtmek istiyorum. Durumu iyi olan 23 kişi ayakta tedavi edilmiştir. Diğer yaralılarında tedavileri devam etmektedir.

        Olay yerinde el butonu düzenekli patlamamış bir plastik patlayıcıda ele geçirilmiştir. Bölgedeki mobese kameraları vasıtası ile eylemcinin bu eylemi düzenlerken yapmış olduğu eylemin niteliği ile ilgili çok detaylı araştırmamızı sürdürüyoruz.

        Bulduğumuz her detayı basınımızla paylaşacağız bu tür eylemleri şiddetle kınıyoruz. Olayda güvenlik güçlerimizin yanında sivillerinde etkilenmesi terörün ne derecede olduğunun göstergesidir. Bu bir insanlık suçudur, bu suçu işleyenlerin çıkış yolu yanlıştır.

        Bu tür eylemlerle hiç bir şekilde netice elde edemezler, bundan sonraki periyotta basınızmında bundan sonra enforme edileceğini, bilgilerin paylaşılacığını tekrar belirtmek istiyorum.

        Saldırganın kimliği ile ilgili şu anda erken bir değerlendirme yapmak istemiyoruz olayı tespit ettikten sonra ayrıntılarıyla paylaşacağız...

        Şu anda bir eylemci ölü olarak ele geçti bunun detayları üzerinde araştırmamızı sürdüyoruz. Bu tamamen bizim oradaki personellerimize ilgili saldırıdır. Bunlarla ilgili olay yeri incelemeleri ve tüm detaylar toparlandı.

        Şu anda tüm parçalar üzerinden kapsamlı araştırma yapılıyor. Eylemcinin yanlız olmadığına dair söylentiler var ancak şu anda elimizdeki verilere göre saldırganın tek ve bir erkek olduğu yönünde sonuç var.

        Yaralanan 32 kişiden 25’inin kimlikleri belirlendi

        Taksim Meydanı’ndaki patlamada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli

        İlker Avat, Erkan Serbay Sığırcı, Mustafa Aslan, Halil Keskinbıçak, Muzaffer

        Aslan adlı polis memurlarının yanı sıra trafik polisi İdris Nergis ile Beyoğlu

        İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Savaş Ateş, Mehmet Kızıltop,

        Saim Yamanlı, Emre Yıldırım, Bilal Çalışkan ve Ahu Sunu’nun yaralandığı

        bildirildi.

        Patlamada yaralanan 17 vatandaştan 13’ünün kimlikleri ise şöyle:

        Nuri Yılmaz, Gülden Güngör, Süleyman Karanlık, Recep Langin, Yeter Ünsal,

        Hüseyin Sarı, Hıdır Aydoğdu, Ahmet Eftada, Ayşe Elemeç, Saliha Aygördü, Sami

        Özverel, Sami Gürsel ve Ragıp Batur.

        GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

        HABERTURK.COM KAMERASININ GÖRÜNTÜLERİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa