Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Ergenekoncu değiliz, vatan evladıyız"

        Mehmet İNMEZ / İZMİR (AHT)

        İzmir polisi tarafından 10 ayrı kentte gerçekleştirilen ve liderliğini Ahmet Memiş'in yaptığı iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 32 kişiden 14'ü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 2'si muvazaf 18 zanlı ise adliyeye sevk edildi. Zanlılar görüntü alan basın mensuplarına, "Ergenekoncu değiliz, vatan evladıyız" diyerek bağırdı.

        İzmir'de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın başvurusu üzerine 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla başlatılan operasyonda, organize suç örgütü kurarak, hastane güvenlik ve temizlik ihalelerine fesat karıştırıp haksız kazanç elde ettiği iddia edilen zanlıların sorgusu tamamlandı. Aralarında suç örgütünün liderleri olduğu iddia edilen işadamı Ahmet Memiş ve Seferberlik Tetkik Kurulu'ndan emekli astsubay G.A., devlete ait hastanenin başhekimi A.Ş., emekli binbaşı N.Ö., biri üniversite diğeri devlete ait 2 hastanenin müdürü ve iki muvazzaf astsubayın da bulunduğu toplam 18 kişi sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. 1'i emekli albay 14 kişi sorgularının ardından serbest bırakıldı.

        BULUŞMA KAMERAYLA TAKİP EDİLMİŞ

        İddialar arasında, çetenin liderleri oldukları ileri sürülen Ahmet Memiş ve G.A'nın, devlete ait diş hastanesinin ihalelerini kazanabilmek için başhekim A.Ş. ile müdür C.Ü.'yü bir gece kulubüne götürdüğü, tüm masrafların da çete tarafından karşılandığı da bulunuyor. Çete elemanlarının, ihaleye fesat karıştırma, yaralama, şantaj ve baskı gibi çok sayıda suça karıştıkları, özellikle çeşitli kentlerdeki hastanelerin ihalelerinde etkin rol alan zanlıların, malzeme alımlarında yolsuzluk yaptıkları, rakip firmaları ve sahiplerini ortadan kaldırmak için çeşitli yollara başvurdukları iddia edildi.

        "VATAN EVLADIYIZ"

        Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen zanlılardan bazıları basın mensuplarından yüzlerini gizledi. Bazı zanlılar ise, "Biz Ergenekoncu değiliz, vatan evladıyız" diye bağırdı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa