Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Irak'ta seçim tartışması sürüyor

        Irak'ta 7 Martta yapılan seçimlerin ardından oy sayım işlemi sürerken, İyad Allavi'nin gerisine düşen Başbakan Nuri El Maliki, oyların yeniden sayılmasını istedi.

        Yapılan yazılı açıklamada, ''Başbakan Nuri El Maliki, Yüksek Seçim Komisyonuna oyların yeniden ve elle sayılması için siyasi partilerden gelen taleplere kulak verme çağrısında bulundu'' denildi.

        Maliki, başka bir açıklamada, hala ''baş komutan ve ülkenin siyasi sorumlusu'' olduğunu belirterek, oyların yeniden sayılmasını siyasi istikrarı korumak, güvenlik durumunun kötüleşmesini ve şiddet ortamına dönülmesini engellemek için istediğini söyledi.

        Bu arada, Yüksek Seçim Komisyonundan Saad El Ravi, açıklamaları duyduklarını, ancak resmi bir başvurunun ellerine ulaşmadığını belirtti.

        Maliki'nin yeniden sayım talebi, oyların yüzde 92'sinin sayıldığı bir döneme rastlıyor. Sayılan oylara göre, Maliki ulusal düzeyde Allavi'nin 7 bin 900 oy gerisinde kalmış görülüyor.

        -ALLAVİ'NİN LİSTESİ MALİKİ'Yİ "SEÇİM KOMİSYONUNU TEHDİT ETMEK" İLE SUÇLADI

        Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin rakibi İyad Allavi'nin önderliğindeki Irak Bloku, oyların yeniden sayılmasını isteyen Maliki'yi "Seçim Komisyonunu tehdit etmek" ile suçladı.

        Allavi'nin yakını İntisar Allavi, ''Maliki'nin açıklamaları, baskı yaparak seçim sonuçlarını kendi lehine çevirmek için Seçim Komisyonuna yönelik açık tehdit oluşturmaktadır'' dedi.

        Oyların yeniden ve elle sayılmasına karşı çıkmadıklarını ifade eden İntisar Allavi, bununla birlikte yeniden sayım işleminin aylarca gecikme anlamına geleceğini ve siyasi yaşamda boşluk yaratmanın yanı sıra güvenlik durumunun kötüleşmesine yol açacağını kaydetti.

        Başbakan Nuri El Maliki'nin, Yüksek Seçim Komisyonuna oyların yeniden ve elle sayılması için siyasi partilerden gelen taleplere kulak verme çağrısında bulunduğu belirtilmişti. Oyların yüzde 92'sinin sayıldığı ve Maliki'nin Allavi'nin gerisinde kaldığı açıklanmıştı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa