Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Meteoroloji, ülkenin doğu kesimlerinde kuvvetli yağış uyarısı yaparken, yüksek kesimlerde ise kar beklendiğini açıkladı.

İl il hava durumu için tıklayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin doğu kesimlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın doğusunda yer yer sis görülecek. Hava sıcaklığı, ülkenin güney, iç ve batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif kuvvette esecek. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde sis görülecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana ve Osmaniye çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğu kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde Bartın ve İnebolu çevrelerinde sis görülecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle sağanak ve gökgürültülü sağanak, sabah saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. (CİHAN)

ARDAHAN VE SARIKAMIŞ'TA KAR YAĞIŞI

Ardahan ve Kars'ın Sarıkamış ilçesinde aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Yurdun batısında bahar mevsimi yaşanırken Sarıkamış'ta sabah saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığı 4 santimetreye ulaştı.

Gece hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düştüğü ilçede Şehitler ve İstasyon mahallelerinde hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, meraların karla kaplanmasından olumsuz etkilendi.

Gece kar yağışının etkili olduğu Ardahan'da da kent merkezinde kar kalınlığı 1 santimetre, yüksek kesimlerde 3 santimetre olarak ölçüldü.

Kentte gece en düşük hava sıcaklığı 2 derece oldu, gündüz en yüksek hava sıcaklığının 9 derece olacağı tahmin ediliyor.

Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı ile Ardahan-Şavşat kara yolunun Sahara mevkilerinde kar yağışının devam ettiğini belirterek, ''Söz konusu yolları kullanacak sürücüler, tedbir için yanlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını istiyoruz'' dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ