Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya WSJ yazdı: Hamas'ın İsrail saldırısına İran destek verdi | Dış Haberler

        Wall Street Journal'ın haberinde, Hizbullah'ın üst düzey üyelerinin, Hamas'ın İsrail'e yönelik cumartesi günü başlattığı saldırıların İran güvenlik güçleri tarafından desteklendiği iddia edildi.

        İsrail: Gazze ablukaya alınacak
        Haberi Görüntüle

        WSJ haberinde Hamas'ın İran'ın İslam Devrim Muhafızları'na bağlı subaylarının yardımıyla hava, kara ve deniz saldırıları planlandı.

        Saldırıya ilişkin kararın pazartesi günü Beyrut'ta düzenlenen bir toplantıda verildiği öne sürüldü. Toplantıda Hamas ve Hizbullah üyelerinin de bulunduğu İran destekli dört askeri grubun daha bulunduğu düşünülüyor.

        REKLAM
        500'den fazla hava saldırısı!
        Haberi Görüntüle

        ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da saldırıda İran'ın desteği olduğuna dair henüz bir kanıtlarını olmadığını söyledi. ABD'li bir yetkili, henüz bu bilgiyi teyit edecek zamanları olmadığını dile getirdi.

        Üst düzey bir Hamas yetkilisi de Hamas'ın tek başına hareket ettiğini söyledi.

        İRAN'DAN İDDİALARA YALANLAMA

        İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Ali Kerimi Makam, Hamas'ın İsrail'e saldırısında İran'ın parmağı olduğu yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

        İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre Kerimi Makam, Hamas'ın saldırısının ardında ülkesinin olduğuna yönelik Batı medyasında yer alan iddialara cevap verdi.

        Makam, "Her ne kadar Filistin'in cevabında rol oynamasak da Filistinlilerle ortak duyguları paylaşıyor ve onların yanında duruyoruz." ifadelerini kullandı.

        İranlı yetkili, Hamas'ın eylemi için "meşru müdafaa" nitelemesini yaptı.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa