Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim VGM'den açıklama: VGM burs sonuçları açıklandı mı? 2019 VGM burs sonuçları sorgula

        VGM Burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? sorular öğrenciler tarafından merak konusu oldu. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca yararlanabileceği VGM burslarıyla ilgili bekleyiş sürüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçlarına ilişkin önemli bir duyuru yayınladı. Peki, VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 VGM burs sonuçları sorgula...

        VGM BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

        VGM burs başvurularının 30 Ekim'de tamamlanmasının ardından, sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Yükseköğretim öğrencilerinin burs sonuçları da Kasım ayında açıklanacak. VGM burs sonuçlarıwww.vgm.gov.tr adresinden sorgulanabilecek.

        REKLAM
        VGM BURS BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA

        VGM BURS MİKTARI NE KADAR?

        Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL, Türkiye’deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500,00 TL burs verilmektedir.

        VGM'DEN BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLAMASI

        Başvuruların tamamlanmasının ardından VGM'den şu açıklama yapıldı;

        "2019 – 2020 eğitim yılı burs başvurularımız sona ermiş ve başvuru değerlendirme işlemlerine başlanmıştır.

        Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan ya da bu eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin Genel Müdürlüğümüze yapmış olduğu burs başvurusu var ise iptal edilecektir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.

        Ortaöğrenim burs başvuruları, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim burs başvuruları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

        Burs başvuru sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine internet sitemiz üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

        Burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak işlemler ile ilgili olarak Bölge Müdürlüklerimizce bilgilendirmeler yapılacaktır.

        Bölge Müdürlüklerimizce talep edilmesi halinde SOYBİS İzin Formları’nın öğrenciler (18 yaşından büyükler) ve öğrenciye bakmakla yükümlü kişiler tarafından doldurularak Bölge Müdürlüklerimizin bildirdiği süre içerisinde ilgili Bölge Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir."

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa