Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van Büyükşehir Belediyesi, sahil yolundaki peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 12 kilometrelik "Sahil Yolu" ve 1100 dönümlük alandaki rekreasyon projesinde sona gelindi.

        Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının yürüttüğü peyzaj çalışmalarında mevsim şartlarına uygun 400 çınar, 300 süs elması, 300 iğde, 200 dişbudak, 800 akçaağaç, 100 söğüt ağacı, 1570 mazı çiçeği, 20 bin gül, 30 bin ateş dikeni çiçeği, 45 bin ardıç ve 60 bin berberis çiçeği toprakla buluşturuldu.

        Proje kapsamında, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, aydınlatma, ahşap yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları, spor aletleri, tuvalet ve mescit gibi donatıların inşası sürüyor.

        Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, projenin uygulandığı alana Van'ın iklimine uygun ağaçların dikildiğini belirterek, peyzaj çalışmalarının hızla sürdüğü sahil yolunun kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa