Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dikkat: Uzmanlardan uyarı geldi! Fırtınalı havalarda bu 5 şeyi asla yapmamalısınız!
        • 1

          Meteoroloji'den yurdun batı bölgeleri için kuvvetli rüzgar uyarısı geldi. Buna göre çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. İşte bu tip havalarda evde yapmamanız gereken 5 şey...

        • 2

          DUŞ ALMAYIN!

          Homenuk, Ulusal Hava Durumu Servisi ve CDC, özellikle fırtınalı havalarda su kullanılmamasını öneriyor. Evin yakınına yıldırım düşmesi durumunda su kullanımı risk oluşturabilir.

        • 3

          BULAŞIK YIKAMAYIN!

          Yıldırım meydana geldiği zaman genelde borulardan geçen metale en az dirençli yoldan gider. Bu sebeple fırtınalı ve şimşekli havalarda bulaşıklarınızı yıkamak için havanın düzelmesini beklemenizi öneririz.

        • 4

          PENCERELERİ KAPATIN!

          Pencerelerinizi kapamanız, dışarıdan fırtına sebebiyle uçabilecek şeylerin evinize girmemesini sağlar. Açık olan pencereden, fırtınanın şiddetine göre her şey uçabilir. Aynı zamanda yıldırım açık olan pencereden çarpabilir.

        • 5

          PRİZE BAĞLI ELEKTRONİK EŞYALARDAN UZAK DURUN!

          Fırtınalı havalarda bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, oyun sistemleri, çamaşır makineleri, kurutucular veya sobalar uzak durulması gereken eşyalardandır. Prize bağlı oldukları için herhangi bir yıldırım çarpması sonucunda hayatınızı riske atabilir.

        • 6

          KABLOLU TELEFON KULLANMAYIN!

          Yıldırım, elektrik sistemlerinden, radyo ve televizyon alım sistemlerinden ve beton duvarlar veya döşemelerdeki herhangi bir metal tel veya çubuktan rahatlıkla geçebilir. Bu sebeple kablolu telefonlardan uzak durun.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa