Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Birçok insan uyumadan önce dua etmeyi ve Allah’a şükretmeyi tercih eder. Uyku Duası, insanlara huzur verir ve iyi bir uyku çekmeye yardımcı olur. Bu dua ile siz de Allah’a günün uyanık geçen bölümü için şükredebilir ve geceyi güven içinde geçirmeyi dileyebilirsiniz. İşte Uyku Duası anlamı ve daha fazlası…

Uyku Duası Nedir?

Müslümanlar için son derece önemli bir yere sahip olan Uyku Duası, birçok kaynakta “Bismikallahumma ahya wa amutu." olarak geçer. Anlamı ise “Ey Allah’ım, adınla yaşar ve adınla ölürüm.” şeklindedir. Bu kısa duayı her gece okuyarak huzurlu bir uyku uyuyabilirsiniz.

Uzun Uyku Duası Okunuşu Nasıl?

İnternet üzerinde birçok kaynakta ortak kabul edilen Uyku Duası okunuşu aşağıdaki gibidir;

''Allahümme eslemtü nefsi ileyke veveccehtü vechi ileyke vefevveztü emri ileyke veelce'tu zahri ileyke. Rağbeten ve rahbeten ileyke. La melcae velamenca minke illa ileyke. Amentü bikitabikellezi enzelte venebiyyikellezi erselte.''

Yine aynı şekilde farklı dualar da gece uykusundan önce okunabilir. Bunlardan biri aşağıdaki gibidir;

“Allahümme garabi’nnucumu vehadaeti’luyunu ve entelhayyul’l gayyumullezi la te’huzuhu sinetün vela nevmun ya hayyun gayyumu ihdileyhi veenim ayneyya.”

Okuduğunuz bu Uyku Duası anlamı ise şöyle;

“Allah’ım yıldızlar battı, bütün gözler sükune erdi. Sen ise kendini uyuklama ve uyku tutmayan Hayy ve Kayyum’sun! Ey Hayy ve Kayyum olan Allah’ım, gecemi sükuna erdir ve gözlerimi uyut.”

Bu duayı okuduktan sonra Muavvizeteyn (Felak ve Nas) surelerini de okuyabilirsiniz. Bazı din alimleri, bu surelerin duaya olan etkisini artırdığını aktarır.

Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ