Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Ünlülerin karantina sonrası ilk işleri
        • 1

          HÜLYA KOÇYİĞİT

          İlk olarak torunlarıma ve Gülşahım'a sıkı sıkı sarılacağım, doya doya hasret gidereceğim. Elbette onları bana bağışlayan Allah'ıma şükredeceğim. Değerini çok daha iyi anladığımız bu dönemin ardından belki her gün özgürlüğüm, sağlığım için şükredeceğim. İlk yapacağım şeyler arasında da karantina döneminde canı pahasına halkın sağlığı, güvenliği, ihtiyaçları için çalışanlara minnettarlığımı gücümün yettiği kadar her zaman göstereceğim. Pandemi sürecinden sonra tüm bu yaşadığımız farkındalıkların unutulmaması için elimden geleni yapıp, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alacağım.

        • 2

          MERYEM UZERLİ

          Açıkçası karantina döneminden sonra ilk olarak ne yapacağımı tam olarak bilemiyorum. Çünkü şu an hâlâ salgının başlangıcındayız sanki ve yolumuz uzun... İnşallah doğru değildir bu hissim ve bir an önce her şey yeniden normalleşir. Şu sıralar en büyük düşüncem ve duam, insanların sağlığı. Dua ediyorum, daha fazla insan hastalanıp, ölmesin diye...

          Kendimi ilerisi için zorladığımda da, aklıma gelen ilk şey annemin ve babamın yanına koşmak ve sonrasında sanırım spor yapmak olacak. Çünkü şu an 24 saat kızım Lara ile evdeyim. Ve neredeyse 24 saat yemek yiyip, hiç hareket etmiyorum! Ama hiç önemli değil, hâlâ hamilelik döneminden kıyafetlerim var, onları giyerim kilo aldığımda (gülüyor)... Dediğim gibi şu an önceliğimiz sağlık; o olsun yeter... Herkes için dua ediyorum, lütfen herkes evde kalsın, sevgiler...

        • 3

          GONCA VUSLATERİ

          ilk olarak Maçka Parkı'na gidip ağaçlar arasında meditasyon yaparım.

          Karaköy'den Balat'a yürürüm

          Arkadaşlarımla sarılarak kahkaha atmacalı sohbetlere dönerim

          Koşarak dönerim bu duygulara...

        • 4

          YAĞMUR TANRISEVSİN

          Karantina dönemi bittikten sonra ilk olarak Mersin'e gitmeyi ve ailemle, sevdiklerimle vakit geçirmeyi istiyorum. Uzun aile sofralarında herkesle sarıla sarıla, kucaklaşa kucaklaşa sohbet edeceğim. Sonraki hedefim İstanbul'u bir başından öteki başına kadar nefes ala ala dolaşmak... Bu sefer, diğerlerinden daha farklı ama. Ağacına, kedisine, sokağına, caddesine baka baka. Yaşadığımız bu kentin kıymetini daha fazla bilerek... Boğaz'ın kenarında vakit geçireceğim.

          Bütün arkadaşlarımı dışarıya davet edeceğim, onlarla hep dışarıda buluşacağım. Bir de özellikle iki şey yapmak istiyorum; birincisi atölyemin bulunduğu Karanfilköy'deki komşularımla, sevdiklerimle, arkadaşlarımla atölyenin bahçesinde büyük bir sofra hazırlayıp onlarla vakit geçirmek, ikincisi de bir hastaneye gidip oradaki sağlık çalışanlarının iyi vakit geçireceği bir ortam hazırlayıp, onlara tek tek sarılıp, gönülden teşekkür etmek.

          Bugünlerde her şeyin kıymetini daha fazla öğreniyoruz. Çünkü olanın olmayanla paylaştığı, birilerinin bizim için fedakârca mücadele ettiği, hepimizin daha fazla kendi içindeki insana odaklandığı bir dönemden geçiyoruz.

        • 5

          DENİZ BARUT

          Koronadan sonra tam olarak güven sağlandığı andan itibaren kendimi sokaklara atacağım, deniz kenarına, doğaya... Ailemle, dostlarımla önce uzun uzun sarılarak güzel sohbetler, kalabalık sofralar hayalindeyim. Vapura binmeyi, sahilde yürümeyi ve sinemaya gitmeyi çok özledim.

          Güzel günler gelecek biliyorum.

        • 6

          ITIR ESEN

          Karantina dönemi, farkındalığımızı arttıran, parlatan bir süreç. Geriye dönük düşünmek, kendimizle barışmak, el sıkışmak için iyi bir fırsat oluyor. Ben kendi adıma azla yetinmeyi seven, hatta seçen bir insanım. Çok şey öğrendik, mutlaka hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ama araya giren mesafeler derin yaralıyor kalbimi. Bu sebeple karantina beni en çok sevdiklerimle ayrı kaldığım,zaman geçiremediğim için üzüyor.

          Elbette karantina biter bitmez bütün yakın akrabalarımla kucaklaşmak, dostlarımla, arkadaşlarımla sohbet etmek istiyorum. Biliyoruz ki insan insanın gamını alır.

        • 7

          HALE SOYGAZİ

          Karantinadan sonra ilk yapacağım şey doğayla kucaklaşmak olacak.

          Deniz kenarı ya da baharın gelişini müjdeleyen bol yeşillikli ağaçlı toprak yollarda yürümek iyi gelecek.

        • 8

          DEMET ŞENER

          Nişantaşı'ndaki mağazama gidip, arkadaşlarımı, dostlarımı ağırlayacağım. Onlarla hasret gidereceğim.

        • 9

          SELDA ALKOR

          Hemen arkadaşlarım ve ailemle bir arada olmak istiyorum.

          Sokaktaki canları sevmek istiyorum, her ne kadar mamalarını eksik etmedik ama hemen onları seveceğim.

          Belki küçük bir seyahat olabilir.

        • 10

          İPEK AÇAR

          Her şeyin başı sağlık, hayattaki en önemli şey...

          Yapacağım ilk şey uzun zamandır yakın olamadığım sevdiklerime sarılmak olacak. Annelerimize, babalarımıza gidip doya doya sarılacağım...

          Sonrasında ise son dönemde çok severek yaptığımız ve her cuma TRT müzikte yayınlanan 'İpek Yolu'nun çekimlerine devam etmek beni çok mutlu edecek.

        • 11

          DEVRİM YAKUT

          Karantina, 1600'lü yıllarda ihtimal bir veba salgını döneminde İtalyanların Venedik kıyısına yanaşan gemileri ve yolcularını 40 gün süreyle açıkta bekletip, (quaranta, 40, quarantana 40 gün demekmiş İtalyancada) sonra şehire kabul ettikleri uygulamadan geliyormuş. 1600'lü yıllar, açıkta bir gemidesiniz ve 40 gün eliniz kolunuz bağlı. Kim bilir neler yaşadı o insanlar? Sağlıklı ve mutlu başladıkları yolculukları kim bilir hangi evrelerden geçti? Ve büyük ihtimalle ölmeyip sağ kalanların hayatları bir daha eskisi gibi olmadı. Sanırım bizde de öyle olacak. Umuyorum bu günleri olabilecek en az kayıp ve zararla atlattığımızda, bizim de hayatlarımız, kesinlikle eskisi gibi olmayacak, olamayacak. O günler geldiğinde, hangi iş, sosyal konum, hangi dil ve dine mensup olursak olalım,hayli yorgun,bir hayli yoksul,olasılıkla gelecek korkusu yüksek ve ürkek çıkacağız sokağa. Ve en büyük hayalim; ne yaşadığımızı ve neden yaşadığımızı idrak etmiş olarak sokağa çıkmamız.

          Venedik açıklarında 40 günü geçirdikten sonra karaya ayak basanlar ilk ne yapmışlardır bilmiyorum ama ben o gün, sabahın erkeninde, önüme çıkan ilk ağaca uzun uzun sarılıp, uzun uzun özür dileyeceğim ondan. Hem kendim, hem de tüm dünya adına. Onun o kim bilir kaç yıl, kaç mevsim, kaç ölüm, kaç yeniden doğuş, kaç fırtına kaç kavurucu sıcak gördüğü halde dimdik ve sevgi dolu kalabilmiş olmasına hayran olup sırtımı vereceğim o bilge gövdesine. Biliyorum o beni çoktan affetmiş sadece sevgide titreşen yapraklarıyla şahane bir senfoni dinletecek bana. Sonra o güvenli dallara yuvasını yapıp, yumurtalarının üzerinde sabır ve sevgiyle bekleyen kuzgunla göz göze geleceğiz. İlkin tedirgin olacak benden. Bense, senfoninin şahaneliğini hiç incitmeden ‘Korkma' diyeceğim ona. ‘Sakın korkma. Biz artık eski biz değiliz. Senin yavruların benim yavrularım. Senin bin bir emek yaptığın yuvanı, doğacak yavrularını korumak boynumuzun borcu. Dikkatlice gözlerime bakacak benden emin olmak için. Emin olduktan sonra, usulca süzülüp yanıma gelecek. 'Hani bir süre önce kaçak bir gemiden salıverilen kırmızı kuyruk papağanlar vardı ya. Hani sen her sabah bizim onları kovaladığımızı düşünüp üzülüyordun. Yanılıyordun. Pek çoğunuz yanıldınız. Evet ilk zamanlar öyleydi. Yabancı muamelesi yaptık,aramıza almadık alamadık ama inan çok kısa sürdü. Çünkü biz ezelden beri biliriz bir arada yaşamayı. Birbirimizi anladık, kabul ettik, yer açtık. Senin gördüğün sırada ise sadece eğleniyorduk. Siz de öyle yapın. Bu yerkürede herkese yer ve yiyecek var. Bencillik etmediğiniz sürece. Seni tekrar gördüğüme sevindim' diyecek ve henüz doğmamış yavrularını koruma nöbetine geri dönecek. Birkaç martı dönüp selam verecek, bir arı omzuma konacak, uzaktan bir bülbül çok neşeli bir türküye başlayacak. Ve ben sırtımı bilge bir ağacın güvenli gövdesine dayamanın saadetiyle gözlerimi kapatıp, giderek güçlenen senfoninin mucizesine bırakacağım kendimi. Ve şükranla bu kez de hayata teşekkür edeceğim. Bana yaşattığı her şey ve hepsi için...

        • 12

          BURAK HAKKI

          Ben zaten 15 gündür Gelibolu'da çiftlikteyim. Her yıl olduğu gibi aynı şeyleri yapıyorum. Geçen hafta 1000'den fazla tohum ektim. Ekip çoğaltıp toprağa ekiyorum.

          Karantinanın uzun süreceğini düşünüyorum. Umarım öyle olmaz... Uzun sürerse çiftlikte hep yaptıklarımı yapacağım. Kısa sürerse nişanlımın yurt dışından gelmesini bekleyeceğim ya da ben gideceğim. Bir de yabancı bir film projemiz var yurt dışındaki çekimlerine katılacağım.

        • 13

          FADİK SEVİN ATASOY

          Belki size tuhaf gelecek ama benim hayatımda fazla bir değişiklik olmayacak. Bunu biliyorum çünkü ben zaten böyle yaşıyordum. Yine her sabah korona günlerinde de devam ettiğim gibi günüme meditasyon ve duayla başlayacağım. Yine egzersiz ya da yoga yapıp sonra işlerimin başına geçeceğim. Karantinadayken bile kendime bir yol bulup ulaşabildim insanlara... 2014'te yazdığım 'Fadik ve Kırmızı Bavul', 'hayat bir bavula sığar' diyor ve bunu savunuyordu. Şimdi yaşamı evlerine sığdırmaya çalışanlara sesleniyor kitabım. Her gece yarısı uyku sorunu yaşayanlara ya da çocukluğunda büyüklerinden masal dinleme şansını yakalayamayanlara, bu zorlu günlerde bir nebze merhem olsun arzusu ile canlı olarak okuyorum kitabımı. Ve bu gönüllü tavır, arkası yarın gibi her gece devam ettiği için sadık bir dinleyici kitlesi oluşturdu. Kimileri 'haydi son 3 dakika geçmiyor zaman, bekliyoruz sizi haydi' diye yorumlar atıyorlar, heyecanla karşılıklı dakikaları sayıyor ve buluşmayı bekliyoruz her gece yarısı. Bu yüzden biliyorum ilk sosyalleşme hakkımız geri geldiğinde 'Fadik ve Kırmızı Bavul'u her gece dinleyenlerle buluşacağım bir gün yapacağım.

          Dilerim son sayfaya denk gelirde, açık havada ya da bir deniz kenarında okurum onlara kitabın son cümlesini. Çünkü söz verdim onlara. Dolayısıyla karantina bitince bu defa da 'Muse (Bir Esin Perisi)' tiyatro oyunumla buluşmaya devam etmeyi arzuluyorum. Yine seyircimle, önceden belirlenmiş olan uluslararası turne programına başlamayı dört gözle bekliyorum. Kısacası seyirciyle buluşmaya ve işimi yapmaya devam edeceğim. Tek arzum; insanı ve ötesini anlatmaya, paylaşmaya, ömrüm el verdiğince yüreklere dokunmaya devam edebilmek. Bugün nasıl yaşıyorsam yarın da aynı şekilde yaşamaya ve şükretmeye devam edeceğim. Bu da bana yetiyor zaten:)

        • 14

          MURAT ŞEKER

          Herhalde bütün İstanbul'u yürüyerek turlarım.

          Ardından arkadaşlarla buluşur bir şeyler içer hasret gideririz. Nihayetinde de sinemaya gider bir film izlerim.

        • 15

          GÜL GÖLGE

          Bu zor günler geçtiğinde sanıyorum yapacaklarımın başında açık havada ailemle uzun bir pazar kahvaltısı yapmak, uzun uzun at binmek ve tiyatroya gitmek geliyor.

        • 16

          TUĞBA ÖZERK

          Karantinadan dolayı uzun süredir göremediğim dostlarıma uzun uzun sarılacağım.

          Deniz kenarında ve ormanda yürüyüş yapıp bol bol temiz hava alacağım.

          Sonra bir kaç günlüğüne Alaçatı'daki bahçeme gideceğim.

          Ardından stüdyoya girip yarım kalan şarkımı tamamlayacağım.

        • 17

          MURAT EVGİN

          Ailem ve arkadaşlarımı göreceğim.

          Konserlerime devam edeceğim.

        • 18

          NİHAN AKIN

          Her şeyden önce soluğu ilk gün güzellik salonunda ve kuaförümde alacağım.

          Günlerdir haftalardır yüzüme bir tek şey bile sürmedim.. Süslenmeyi özledim.

          Daha sonra en güzel halimle hasret kaldığım anneme, babama ve

          sohbetini özlediğim sevdiklerime teker teker uğrayıp sıkı sıkı sarılacağım.

          Karantinayı yalnız geçiren biri olarak en çok özlediğim şey sohbet ve insan.

        • 19

          AYÇA ERTURAN

          Karantinadan sonra en sevdiğim restoranda dostlarımla yemek yiyeceğim.

          Onlara doyasıya sarılacağım.

        • 20

          NERGİS KUMBASAR

          Yeniköy sahilde açık havada tam denizin kenarında oturup balık - ekmek yiyeceğim.

        • 21

          KIVANÇ BARUÖNÜ

          İlginç ve bir o kadar da korkutucu aslında... Dünden beri düşünüyorum; bu günleri atlattıktan sonra ilk ne yapacağım?' diye... Ama şu an aklıma bir şey dahi gelmiyor. Evde kaldıkça sanırım dışarısıyla bağlantısı azalıyor insanın, endişesi artıyor gün geçtikçe. Bundan sonrasında bir süre daha izolasyona devam edeceğiz. Ben ilk fırsatta yine sette, monitör başında olmak istiyorum sanırım. İnsan kendini en rahat hissettiği yeri özlüyor ne de olsa... Herkese sağlıklı günler.

        • 22

          ERDAL MURAT AKTAŞ

          İlk iş kızımı alıp doğaya koşacağım. Uzun uzun yürüyüş yapıp, doğanın güzelliklerinin tadını çıkarıp , yaşam için şükredeceğim. Sonraki adım aile ve onlarla zaman geçirmek.

          Sonraki adım yeni filmim 'Her şeye Rağmen'in çekimlerine döneceğim. 5 - 6 günlük bir çekim günümüz kaldı. Ekibin ve oyuncuların sağlığı için salgın yüzünden ara vermiştik. Kalan çekimleri tamamladıktan sonra montaja başlamayı planlayabilirim. Güzel ve gerçek bir hikâye anlatıyoruz. İzleyiciye güzel ve etkili bir film izletmeyi hedefliyoruz.

          Dünyadaki gelişmelere göre sosyal sorumluluk projemiz için ünlü bir oyuncu ile bir yurt dışı seyahatimiz olacaktı. Duruma göre bu seyahatin tarihini belirleyeceğiz. Ertelenen işler yüzünden oldukça yoğun olacağım ama yaz aylarında ailemle ve sevdiklerimde tatil yapmak için de artık mutlaka zaman ayıracağım. Yaşam felsefemde ertelemek yoktu ama artık hiçbir şeyi ertelemeyeceğim. İnsan geriye dönüp baktığında yılların çok hızlı geçtiğini böyle zamanlarda çok daha iyi anlıyor. Sade bir yaşam sürme felsefeme devam edeceğimi ve hayatımı daha da sadeleştireceğimi düşünüyorum. Karantina sonrası yapacağım önemli şeylerden birisi de dünyası sadece kendisi olan insanlardan kesin uzak duracağım.Bu zor günler sonrası birçok insan, iyi yaşamak için planlar yapacaktır. İyi yaşamanın daima başkaları ile yaşamak olduğunu unutmadan ben de kendi hayatımda değişiklikler yapacağım. Bakış açımızı ve yaşamımızı değiştirmek için karantina sonrası büyük bir fırsat olacaktır.

          Yeni film projem için değişen hayatlar güzel bir ilham olabilir. Karantina sonrası hayatın normale dönmesiyle yeni filmim için halka açık çok büyük bir gala yapacağım. Türkiye'de bir ilk olacak.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa