Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump: Putin ile görüşmemizden kötü birşey çıkmaz!

        CBS'e konuşan Trump, Helsinki'deki zirve hakkındaki hedefleri sorulunca, "Putin'le görüşmemden kötü bir şey çıkmayacak" dedi ve "belki iyi bir şeyler çıkacağını" belirtti.

        Trump, Daily Mail gazetesine verdiği söyleşide de, Putin'i kişilik özellikleri hakkında yorum yapabilecek kadar iyi tanımadığını, ancak, onunla "iyi geçinmeyi umduğunu" vurguladı.Trump, beklenen görüşme öncesinde Twitter'dan da açıklama yaptı. Trump, "Yıllarca süren ABD ahmaklığı ve aptallığı yüzünden Rusya ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar kötü durumda" ifadesini kullandı.

        Trump, "Putin'in acımasız biri olduğunu düşünüp düşünmediği" sorusunu şöyle yanıtladı: "Öyle olup olmadığını söyleyemem. Muhtemelen öyle olduğunu sanıyorum. Öyle olan başkalarını da sayabilirim. Rusya ile iyi geçinirsek, bu iyi bir şey olur. Putin'i tanımıyorum. Onunla birkaç kez bir araya geldim. Muhtemelen çok iyi anlaşacağımızı düşünüyorum."

        Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "görüşme konusunda fazla heyecanlanılmamasını ve bir dönüm noktası beklentisine girilmemesi" gerektiğini söyledi.

        REKLAM

        Trump ve Putin'in görüşmesinden hemen önce, ABD Adalet Bakanlığı 12 Rus istihbaratçıya, "2016 seçimlerini etkilemeye amacıyla Demokrat siyasetçilerin e-postalarını 'hack'ledikleri" suçlamasını yöneltti.ABD Adalet Bakanlığı'nın 12 Rus istihbaratçıya yönelttiği suçlamaların ardından, toplantının iptal edilmesi çağrıları yapılıyordu.Beyaz Saray'dan Cuma günü gelen açıklamada, görüşmenin planlandığı gibi gerçekleşeceği duyuruldu. Rusya'dan da toplantının yapılacağı açıklaması geldi.

        SUÇLAMALAR NELER?

        Suçlanan istihbaratçıların siber saldırılarında dolandırıcılıkla elde edilmiş e-postalar ve kötü amaçlı yazılım kullandıkları söylendi. Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'ın yürüttüğü soruşturma, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale iddiasını inceliyor.

        Soruşturma kapsamında bugüne dek 20 kişi ve üç şirkete suçlama yöneltildi.

        İddianamede, Rus istihbaratçıların siber saldırılarına Mart 2016'da Hillary Clinton'ın başkanlık kampanyasının gönüllüleri ve çalışanlarının e-mail adreslerini 'hack'leyerek başladıkları belirtiliyor. Rusya iddiaları reddederken, Rusya ve ABD arasında bir suçluların iadesi anlaşması yok.

        OBAMA'YA SUÇLAMA

        Trump, Barack Obama yönetimine eleştirilerini sürdürürken, Demokrat Parti yetkilileri bilgisayar korsanlarının kurbanı olduğunda Obama'nın görevde bulunduğunu hatırlattı.

        Trump, "Bu, Obama döneminde oldu. Ne yaptılarsa Obama yönetiminde yaptılar. Heklenmelerine izin verdikleri için kendilerinden utanmalılar. Savunmaları kötüydü ve bilgisayar korsanlarının kurbanı oldular" dedi.

        Kendisine, bilgisayar korsanlarının Cumhuriyetçi Partiyi'de hedef aldığının söylendiğini belirtin ABD Başkanı, "ancak bizim savunmamız çok daha güçlüydü" dedi.

        "ÇOK SAYIDA TELEFON ALDIM"

        Twitter mesajında NATO Zirvesi'ne dair değerlendirmeler yapan ABD Başkanı Donald Trump, zirvenin çok başarılı geçtiğini belirtti.

        Trump, "NATO liderlerinden çok sayıda telefon aldım. Bana onları bir araya getirdiğim ve hem mevcut hem de gelecek finansal yükümlülüklere odaklanmalarını sağladığım için teşekkür ettiler. Gerçekten çok iyi bir zirve oldu. Medyanın büyük bölümü gelişmeleri yanlış aktardı. NATO şimdi güçlü ve zengin" ifadelerini kullandı.

        FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI İLE KAHVALTI YAPTI

        ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le düzenleyeceği zirve için Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye geldi. Trump, zirve öncesinde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile bir araya geldi. Niinistö ile kahvaltıya katılan Trump, ev sahipliğinden dolayı Niinistö'ye teşekkür ederek Putin'le yapacağı zirvenin iyi geçeceğini söyledi.

        Donald Trump ve eşi Melania Trump, kahvaltıdan sonra kaldıkları otele döndü. Finlandiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenecek Trump-Putin zirvesi sonrasında çalışma yemeğine katılacak iki lider, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

        Finlandiya, daha önce de ABD-Rusya zirvelerine ev sahipliği yapmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa