Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Trabzon'un Düzköy ilçesi Çayırbağı köyünde son yılarda ölümlerin çoğunluğunun kanser hastalığından olması, bölgedeki herkesi tedirgin ediyor.

Kanserden ölenlerin fotoğraflarının kahve duvarında sıralandığı köyde yaşayanlar, 'Kanser teşhisi konulur' endişesi ile hastanelere başvurmaya korkar hale geldi. TBMM´ye önerge veren CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, köyde yapılan taramada son yıllarda yüzde 85´inin kanser vakalarından kaynaklı olan ölümlerin araştırılmasını istedi.

DHA'nın haberine göre; Düzköy ilçesi Çayırbağı köyü, son yıllarda kanser hastalıkları sonucu yaşanan ölümlerle anılmaya başlandı. Köyde, genç- yaşlı, kadın- erkek her yaşta görülen kanser hastalığı sonucu artan ölümler, vatandaşları da tedirgin ediyor. Kanserden hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarının kahve duvarına asıldığı köyde yaşayanlar, kanser teşhisi konulur endişesi ile hastanelere başvurmaya korkar hale geldi. Köyde yapılan taramada ölümlerin yüzde 85´inin kanser hastalıkları sonucu meydana geldiği belirlendi. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar, köyde kapsamlı bir çalışma ile ölümlerin araştırılmasını istedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ