Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yeni yılın ilk ayını geride bırakırken, şirketler gibi halk da kendi bütçesini denkleştirebilmek için hesaplar yapıyor. Açıklanan 2023 yılı Ocak ayı enflasyon rakamları ile birlikte neredeyse her kalemde artış yaşandığı ortaya çıktı. Toplu ulaşım, yiyecek-içecek fiyatları, okul ücretleri, akaryakıt fiyatları, ev kirası derken tüketici kendisini yoğun bir hesabın içerisinde buldu. Ancak yalnızca temel ihtiyaçlar değil, eğlence ve teknoloji sektörü de artan fiyatlarla karşı karşıya.

Ocakta enflasyon beklentiyi aştı Haberi Görüntüle
GENÇLERİN BÜTÇESİ SARSILIYOR

Özellikle kendi geliri olmayan, ya da çok düşük olan, çoğunluğu halen öğrenci olan ‘Z’ ve 'A' kuşakları bu durumdan etkiler görüyor. Teknolojinin içerisine doğan bu nesil için artan maliyetler teknolojiden uzaklaşmaya dahi sebep olabiliyor. Netflix, Amazon Prime, YouTube Premium, Spotify, Mubi, Exxen, Gain gibi video ve müzik içerik üreticilerine abonelik ücretlerinin artışının yanı sıra, PS Store-Playstation Plus, Steam, Origin, Epic Games Store gibi oyun platformlarında üyelikler ve oyun fiyatlarının yükselişi de gençlerin bütçesinin büyük ölçüde sarsılmasına sebep oluyor.

YENİ YIL ZAMLARLA GELDİ

Ocak ayı içerisinde her şey olduğu gibi teknoloji sektöründe de zamlar etkili oldu. Ücretli içerik platformlarının büyük çoğunluğu fiyatlarında güncelleme yaptı. İşte öne çıkan platform ücretlerinden bazıları...

  • Netflix’in Türkiye paketlerinde yaptığı %139’a kadar varan fiyat artışı en çok dikkat çekenler arasındaydı. Platformun en uygun üyelik fiyatı 44,99 TL en geniş paketi ise 130,99 TL olmuştu.
  • Spotify’ın ise %42 zam yaptığı görüldü. Böylece en ucuz paketi 14,99 TL olurken en yüksek paket 49,99 TL oldu.
  • BluTV’nin de ocak ayı içerisinde güncellenen fiyatları, aylık 69,99 TL, yıllık ise 478,80 TL oldu.
  • EXXEN’in 2023 fiyatları reklamlı yıllık paket aylık 41.90 TL x 12 ay taksitle, reklamsız yıllık paket 58.50 TL x12 taksikt, taahhütsüz aylık paket ise 49.90 TL'ye satılıyor. Reklamsız aylık paket fiyatı ise 69.90 TL olarak belirlendi.
  • YouTube Premium’un öğrenciler içinaylık ücreti 19,49 TL’ye çıkarken aile üyeliğinin aylık ücreti ise59,99 TL oldu. Standart bir Premium üyeliğinin aylık ücreti ise29,99 TL. Yıllık abonelik ise 299,99 TL.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ