Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇİN'deinşa ettirilen, dünyanın en büyüklerinden olduğu  blirtilen 12  konteyner gemisinden birine Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılında, 'Türkiye' adı verildi.

        Konteyner şirketi MSC tarafından Çin'de inşa ettirilen ve 24 bin 346 konteyner taşıma kapasitesine sahip olan dünyanın en büyük konteyner gemisi özelliği taşıyan 12 gemiden birine 'MSC Türkiye' adı verildi. Omurgadan 80 metre yüksekliğinde 399,9 metre uzunluğunda olan MSC Türkiye gemisinin Türkiye´de ilk durağı ise Tekirdağ olacak. MSC Türkiye gemisi, 30 Ekim'de Türkiye'deki ilk durağı Tekirdağ Asyaport Limanı'na gelecek.

        Firmanın Çin'de inşa ettirdiği gemilerin suya inmesiyle, Aponte ailesi gemilere isim vermek için düzenlenen toplantıda Asyaport  Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer'in kızı, Aponte ailesinin gelini Ela Soyuer'in, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle önerdiği 'Türkiye' ismi verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa