Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tavşanın Kaç Ayağı Var? Tavşan Kaç Yıl Yaşar, Ortalama Ömrü Ne Kadar?

        Tarihsel kayıtlara göre bundan 30 milyon yıl öncesine ait tavşan fosilleri bulunması, o dönemde de bu tür canlıların olduğunu göstermektedir. Doğu Asya, Güney Afrika, Afrika ve Kuzey Amerika en fazla türe sahiptir. Tavşanlar, antik Roma döneminden beri yemek için yetiştirilmekteydi. Günümüzde ise hala avcılık da kullanılmaktadır. Yanı sıra evcilleştirilmeye, evlerde beslenmeye de başlamıştır. Tavşanlar otçul bir hayvan olduğu için, kesici dişlerin hemen arkasında dişsiz bir boşluk bulunur.

        Tavşanın Kaç Ayağı Var?

        Tavşanların arka ayakları ön ayaklarına göre daha güçlüdür. Olumsuz durumlara karşı aksiyon alabilmesini sağlar. Peki, tavşanın kaç ayağı var? Tavşanın dört ayağı vardır.

        REKLAM
        • Bu hayvanların arka ayakları oldukça güçlüdür, dört parmakları vardır
        • Ön ayaklarının beş parmağı vardır (hepsi pençelidir). Kürkleri oldukça uzun ve yumuşaktır.
        • Bu hayvanların yavruları ise tamamen kör ve kel olarak doğarlar.
        • Hemen hemen tüm tavşanlar yuvalarda yaşar.

        Tavşan Kaç Yıl Yaşar?

        İyi bir bakımla bir tavşanın ortalama yaşam süresi 8-9 yıl olarak kabul edilebilir. Kulakları sarkık olan tavşan türleri genelde evde bakılan tavşan türlerinden olup, bu tavşanların yaşam süreleri 13-14 yaş aralığı kadardır. Doğru beslenme, hayvanın uzun yaşamının anahtarıdır. Tavşan taze samana bayılır, bunun yanı sıra gerekli vitaminleri yemden, taze sebzelerden ve bitkilerden alır.

        Tavşan Kaç Yavru Doğurur?

        Bir dişi tavşan sadece altı aylıktan itibaren 1 ile 14 arasında yavru doğurabilir ve dişi bir tavşan teorik olarak bir yılda 12 kez doğum yapabilir, çiftleşme mevsimi genellikle ilkbahar olmasına rağmen teorik olarak dişi bir tavşan, her yılda 50'den fazla tavşanı olur ama bu tavşanların sağlığına ve üremeye ve yavruların korunmasını teşvik eden uygun iklim ve çevrenin varlığına bağlıdır.

        Tavşan Kaç Ayda Doğurur?

        Bir tavşanın hamilelik süresi 28 ila 33 gün arasında değişir, bu ortalama olarak yaklaşık 31 gündür. Tavşanlar, Şubat ve Ekim ayları arasında çiftleştiği ve soğuk bölgeler dışında yılın her döneminde çiftleşme kabiliyeti gösterebilir. Dişi bir tavşan, yılda en az sekiz kez hamile kalabilir, bu da onun hızla üremesini sağlar. Peki, Tavşan kaç ayda doğurur? Tavşanların, hamilelik süresi 28 ila 33 gün arasındadır. Dişi tavşan, her hamilelikte üç ila dokuz yavru doğurabilir, bu da yılda toplam yavru sayısının 50 ila 60 yavruya ulaşabileceği anlamına gelir. Dişi tavşan, hamileliğe yaklaştığında kendini diğer tavşanlardan izole eder, bir çukur veya yuva kazar ve onu çimen ve kürkünün kalıntılarıyla yayar ve doğum sürecine kendini hazırlar.

        Tavşan Kaç Aylıkken Çiftleşir?

        Bir dişi tavşan sadece altı aylıktan itibaren 1 ile 14 arasında yavru doğurabilir. Tavşan kaç aylıkken çiftleşir? Genellikle dişi tavşanlar 4 ya da 5 aylıkken çiftleşebilir. Cinsel ilişki ve döllenmeden sonra, yavrunun anne karnında geliştiği gebelik dönemi başlar. Gebelik 28 ila 32 gün arasında sürer. Bu kısa aşamada, dişiler daha uysaldır ve fiziksel olarak zorlayıcı aktiviteler yaparken daha erken yorulurlar. Tavşanlarda doğum genellikle geceleri gerçekleşir ve dişilerin yardıma ihtiyacı yoktur. Doğum süresine gelince ise, 15 ila 30 dakika arasında sürdüğü tahmin ediliyor. Tavşanlar 4 ila 12 yavrudan oluşan gruplar halinde çok zorlanmadan doğarlar.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa