Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sudan'da protestolar sertleşiyor: Gerçek mermili müdahalede 2 ölü | Dış Haberler

        Sudan'da güvenlik güçlerinin başkent Hartum'daki ordu merkez yerleşkesi önünde düzenlenen gösterilere müdahalesinde 2 kişi hayatını kaybetti.

        Muhalif Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin Hartum'daki ordu merkez yerleşkesi önünde düzenlenen gösteriye gerçek mermiyle müdahale ettiği belirtildi.

        Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 2 kişinin öldüğü belirtilen açıklamada, ölenlerden Nezir Abdulbaki'nin göğsünden vurulduğuna dikkat çekildi.

        Hayatını kaybeden diğer kişinin kimliğinin belirlenemediği aktarılan açıklamada, göstericilerden ve ordudan çok sayıda kişinin yaralandığı, bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

        REKLAM

        BEŞİR KARŞITI PROTESTOLARIN ŞİDDETİ ARTIYOR

        Sudan'ın başkenti Hartum'da ordu merkez karargahının önünde toplanan protestocular, 1989'dan bu yana görevde olan Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in görevden ayrılmasını istiyor.

        Başkanlık ofislerine de oldukça yakın bir bölgede bulunan ordu karargahı 3 gündür gece ve gündüz kesintisiz gösterilere sahne oluyor.

        BBC'ye konuşan Ahmed Mahmud isimli gösterici polisin kendilerine karşı göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandığını söylerken, askerlerin ise zaman zaman kendilerine sığınak sağladığını söyledi.

        Sudan'daki protestolar ilk olarak Aralık ayında hayat pahalılığı şikayetiyle başlamış ancak zaman içerisinde talepler Ömer El Beşir'in görevden ayrılmasına dönüşmüştü.

        Gösterilerin ilk gününden bu yana 38 kişinin öldüğü ülkede, Şubat ayında olağanüstü hal ilan edilmiş, Beşir muhalefete diyalog çağrısı yapmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa