Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Konyaaltı ilçesi Sarısu Mahallesindeki bir tersanede yapımı devam eden UPL isimli su altı araştırma gemisinin tanıtımı yapıldı. Yüzde 90’ı tamamlanan geminin 2 hafta içinde suya indirilmesi bekleniyor.

Gemi hakkında bilgiler veren Akdeniz Üniversitesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr.Dr. Hakan Öniz, geminin Türkiye’nin su altının kazı ve araştırma çalışmaları için tasarlandığını kaydetti.

Yaklaşık 2 yıldır böyle bir gemiye sahip olmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Öniz, “ Akdeniz Arkeolojisi Derneğinin desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığının izinleriyle Mersin ve Antalya kıyılarında yürüttüğümüz arkeolojik sualtı araştırmalarını ve kazılarını gerçekleştirebilecek daha iyi, modern ve yüksek teknolojili bir gemiye ihtiyacımız vardı. Ülkemiz büyüdükçe geliştikçe sualtı arkeolojisiyle ilgili olanaklarımızda artmaya başladı. Bu gemi dünyada su altı arkeolojisi için yapılmış birkaç büyük gemiden bir tanesidir. Ama modern gemisidir çünkü ileri teknoloji içeriyor ” diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ