Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Stoltenberg: AB üyesi olmayan ülkeler NATO için kilit öneme sahip

        NATOGenel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell Fontelles Belçika´nın başkenti Brüksel´de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenlendi.

        NATOve Avrupa Birliği´nin (AB) ortak bir uyum içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Stoltenberg, "AB veNATOrekabet içinde olmamalı. Birlikte hareket ederek daha fazla başarı kaydetmeli. AB´nin savunma alanındaki girişimleriniNATOdestekliyor" ifadelerini kullandı.

        DHA'nın haberine göre; AB üyesi olmayanNATOüyelerinin ittifak için kilit bir rolü olduğunu belirten Stoltenberg, "AB üyesi olmayan ABD, Kanada ve Türkiye gibi ülkeler,NATOiçin kilit bir öneme sahip. Brexit gerçekleşirse,NATOsavunma harcamalarının yüzde 80´i AB üyesi olmayan ülkelerden gelecek" dedi.

        Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Fontelles ise,NATO´nun AB için önemine dikkat çekerek, "NATOçok güçlü bir ittifak. Avrupa´nın güvenliği için de çok önemli bir yere sahip. AB ülkeleri olarakNATOile sorumluluk paylaşımında bulunmalıyız" sözlerini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa