Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Avrupa şehirlerini yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah seviyesi açısından değerlendiren 2024 Avrupa'nın en iyi şehirleri raporu yayınlandı. Düzinelerce faktörü baz alan rapora göre Londra ilk sırada yer alırken Paris ikinci oldu. İstanbul kendine 9. sıradan yer buldu.

Avrupa'da yaşamak, ziyaret etmek ve yatırım yapmak isteyenlere bir rehber niteliğinde olan ve Resonance Consultancy tarafından hazırlanan Avrupa'nın En İyi Şehirleri raporu her yıl 400'den fazla Avrupa şehrini aşağıdaki kriterlere göre değerlendiriyor;

Yaşanabilirlik: Bisiklet yolları, turistik yerlerin sayısı, yeşil alanlar, elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı, ücret ve maaşlar, gelir düzeyi, kira artış oranları.

Sevilebilirlik: Kültürel aktiviteler, yerel konser, gösteri ve etkinlik sayısı, gece hayatı, restoranlar, alışveriş merkezlerinin sayısı, gezilecekler yerler, google da aranma istatistikleri, Tripadvisor yorum sayıları, Instagram hashtaglerinin sayısı, google trendlerde popüler olmak oranı ve müzelerin sayısı.

Refah seviyesi: Eğitimli insan sayısı, işgücüne katılım, kişi başına düşen milli gelir, yoksulluk oranı, Global Fortune 500 listesinde yer alan şirket sayısı, startup yatırımcıların sayısı, havalimanları bağlantıları, yabancı uyruklu insanların sayısı.

Avrupa’nın en iyi 10 şehri ve zirvede olma sebepleri

Londra'nin en iyi olduğu konu kültürel etkinlikler. Yani konser, gösteri ve etkinlik sayısı Londra'yı zirveye taşıyan bir özellik. Turistik yerlerin ve simge yapıların sayısı Paris'i listenin 2. sırasına yerleştiriyor. Startup yatırımcılarını kucaklayan Berlin bu özelliği ile listenin 3 numarasında. Roma, Madrid ve İstanbul restoran sayısı ve bu restoranların kaliteli içeriğinden dolayı ilk 10 da yer alıyorlar.

İşte Avrupa’nın en iyi 10 şehri

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ