Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursa filmi gösterimde! - Futbol Haberleri

        Filmin yönetmeni Suat Oktay Şenocak, büyük zorluklarla önemli kısmı ''sıfır bütçe'' ile çektikleri filmin 3 Eylül'de Bursa ve İstanbul'daki sinemalarda gösterime girdiğini hatırlattı.

        Ellerindeki imkanlara göre iyi bir film çektiklerini ifade eden Şenocak, afişinde ''Hayat 90 dakika değildir'' cümlesiyle özetlenen filmin, Türk sinemasında taraftar psikolojisiyle ilgili ''İlk olma'' özelliği taşıdığını belirtti.

        Şenocak, 10 salonda gösterime giren filmi, 10 günde yaklaşık 5 bin kişinin izlediğini belirterek, az kopyayla gösterime girmesi ve imkanları ölçüsünde kısıtlı tanıtım yapılmasına rağmen filmin gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi.

        Filmle ilgili genelde aldıkları olumlu tepkilerden ekip olarak duydukları memnuniyeti dile getiren Şenocak, ''Sonuçta bir sinema filmi. Beğenen de oluyor beğenmeyen de. Genel olarak filmimize iyi tepkiler var. Fanatik taraftar gözüyle bakanlar, genelde filmi beğenmiyorlar'' dedi.

        ''FİLME ANKARA'DAN YOĞUN TALEP VAR''

        Şenocak, Bursaspor'un şampiyonluğunun söz konusu olmadığı zaman senaryosu yazılan ve çekimlerine başlanan filmi, takımın başarısının ardından şampiyonluk görememiş bütün yeşil-beyazlı taraftarlara adadıklarına değinerek, şöyle devam etti:

        ''Filmin daha çok kopyayla vizyona girmesini dilerdik ama olamadı. Bursaspor, taraftar sayısı bakımında başta gelen kulüplerden olduğu için filmimize daha çok ilgi gösterileceğini düşünüyordum, beklentim daha büyüktü ama filme ilgi, kulaktan kulağa yoluyla giderek artıyor. Film, Bursa'da vizyonda kalabildiği kadar kalacak, İstanbul dışında diğer kentlerde de gösterime girecek. Özellikle Ankara'dan filmimiz için yoğun talep var.''

        Filmin, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve futbolcular tarafından da izlendiğini belirten Şenocak, başta Sağlam olmak üzere, takımın filmi çok doğru algılamasının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

        YENİ PROJELER

        ''En büyük hayalim Bursaspor'un şampiyonluğu ve bu filmi hayata geçirmekti. İki hayalim de aynı yıl gerçek oldu'' diyen Şenocak, şöyle konuştu:

        ''Filmin başlangıç hikayesini de çekmeyi planlıyorum. Filmin ana karakteri Metin'in gençlik yıllarını konu alacağız ama büyük bir prodüksiyon olacağı için gelecek yaz bir ara projenin çekimlerine başlamayı hedefliyorum. Bu film ise kavramları sorgulayan bir aşk filmi olacak.''

        Şenocak, ''Adı Aşk Bu Eziyetin'' filmiyle çeşitli festivallere katılacaklarını sözlerine ekledi.

        Zafer Yılmaz'ın senaryosunu yazdığı filmde, Günay Güney, Altuğ Görgü, Murat Liman, Arzu Tan Bayraktutan, Rıza Sönmez, Burhan Narınç, Yunus Emre Kılınç, Ramiz Çiçekdağ, Ahmet Beydüz, Doğa Ceren Yedikardeş ve Cahit Kaşıkçılar rol alıyor.

        Post-prodüksiyon işlemlerinin Nilüfer Belediyesinin sponsorluğuyla tamamlanabilmesi sayesinde vizyona girebilen filmde, senaryosu 3 yıl önce yazılmasına rağmen Bursaspor'un şampiyonluk öyküsüyle benzerlikler bulunuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa