Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Bafetimbi Gomis ile sözleşme imzalıyor - Galatasaray Haberleri

        Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, daha önce anlaşarak İstanbul'a getirdiği ve bugün sağlık kontrollerinden geçirdiği Bafetimbi Gomis ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

        Gomis yaptığı açıklamada, "Türkiye Ligi'nde de çok başarılı olacağını düşünüyorum. Galatasaray ailesi, Gomis'le birlikte çok güçlü olacak. 2-3 aydır Galatasaray'la görüşüyorduk. Bu süre içinde oynanan maçları takip ettim ve burada olmaya karar verdim. Bu büyük statta, Galatasaray için çalışacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Galatasaray'a nihayet gelebildiğim için çok mutluyum. Dünkü karşılama beni çok heyecanlandırdı ve motive etti. Hocamızı İtalya'da oynadığı dönemden hatırlıyorum. Onunla birlikte çok güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum. Galatasaray'ın tesislerini ve kulübü çok sevdim. Taraftarımızla kucaklaşacağım zamanı iple çekiyorum. Çok ama çok sabırsızım" dedi.

        Gomis, Fenerbahçe ile saat 14:00'da gerçekleştirilen törenle resmi sözleşme imzalayan Fransız orta sahaya Mathieu Valbuena'yla ilgili de konuştu. Tecrübeli golcü "Mathieu iyi bir arkadaşım. Hatta birkaç gün önce yemek yedik. Dün arayarak tebrik etti. Ona 'Farklı kulüpler için mücadele edeceğiz. Her zaman için arkadaşım kalacaksın ama saha içinde en büyük rakibim olacaksın' dedim." dedi.

        Galatasaray'ın diğer bir transferi Younes Belhanda'yla ilgili de soruları yanıtlayan Gomis, "Belhanda'yla ile aynı ligde oynuyorduk, onu çok iyi tanıyorum. Zaten kendisiyle de konuştum. O da buraya büyük bir hırsla, başarılı olmak için geliyor. Büyük futbolcuların takımımıza geliyor olması çok önemli. Bu, başarı için azim verecektir" ifadelerini kullandı.

        Tecrübeli golcü,başta Metin Oktay olmak üzere geçmişte Galatasaray'da oynayan ve iz bırakan futbolcularla ilgili yorumda da bulundu. Gomis, "Hagi'nin Jardel'in oynadığı dönemde Galatasaray'ı izlerken heyecan duyuyordum. Metin Oktay efsanesi yaşarken çok küçüktüm ama bugün onun heykelini görünce çok heyecanlandım. Galatasaray'ın Fransız ekolüne sahip olması ve Fransızca konuşulması sebebiyle kendi dilimde konuşabiliyorum. Bu da benim hedeflerime gitmemde yardımcı olabilir diye düşünüyorum" dedi.

        REKLAM

        Bafetimbi Gomis'in imza töreninde konuşan Başkan Dursun Özbek, Wesley Sneijder'le ilgili yöneltilen soruya "Sneijder bizim oyuncumuz, bize uzun yıllar hizmet etti. Onunla ilgili kararımız önümüzdeki hafta verilecek." cevabını verdi.

        Özbek, finansal durumla ilgili olarak yapılan eleştirilere ise "Galatasaray eksiklerini tespit etmiş, transferler yapıyor. Bu dönemde bile o kadar saçma yorumlar yapılıyor ki... 'Riva parasını transfere harcadın' diyen var. 17 milyon 600 bin Euro eksiltme yaptık. Bunun neresi Riva parası? Finansal Fair Play'in en sıkı takipçisiyiz biz. Harcamaları yaparken ince eleyip sık dokurken, hala sosyal medyada Riva parası diyorlar. Böyle bir şey yok. Taraftarımız emin olsun ki, biz futbolun getirdiği parayı harcama azmindeyiz. 100 milyon euro gelirimiz, 100 milyon harcamamız var. Çok şeffaf bir kulübüz. 120 milyon TL yıllık faiz ödeyen bir kulüp olmak istemiyoruz. İmza parası, maaş... Bunların hepsinin hesabı yapıldı. FFP'yi en titiz takip eden kulübüz. Ağzımız yandı, dikkatliyiz." yanıtını verdi.

        Sarı-kırmızılı kulübün sportif direktörü Cenk Ergün de transfer çalışmalarına lig bitmeden başladıklarının altını çizdi ve ekledi; "Transfer çalışmalarımız lig bitmeden başlamıştı. Eksiklerimiz belliydi ama transfer uzun sürüyor. İlk üç ismi kampa yetiştirdik. Transfer, Süper Lig'in ilk haftasına kadar devam eder. Gidenler olur. Bizim seyahatlerimiz de sürer. Daha yapacağımız takviyeler var."

        MALİYETİ DE BELLİ OLDU

        BONSERVİS 2,5 MİLYON EURO, İMZA PARASI 2,5 MİLYON EURO, YILLIK 3,35 MİLYON EURO

        Galatasaray'dan KAP'a gönderilen açıklama şöyle:

        "Profesyonel futbolcu Bafetibi Gomis ve kulübü Swansea City AFC (Swansea) ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 2.500.000 EUR tutarında transfer bedeli ödenecektir.

        Futbolcunun kendisiyle de 2017-2018 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.

        REKLAM

        2017-2018 sezonu için net 3.350.000 EUR sabit transfer ücreti

        2018-2019 sezonu için net 3.350.000 EUR sabit transfer ücreti

        2019-2020 sezonu için net 3.350.000 EUR sabit transfer ücreti

        Şirketimiz bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca imza parası olarak net 2.500.000 EUR ve şampiyonluk halinde prim olarak net 200.000 USD ödenecektir. Buna ek olarak Futbolcuya takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir."

        REKLAM

        Sarı-kırmızılı takımın geçtiğimiz günlerde transfer görüşmelerine başlandığını duyurduğu Fransız futbolcu Gomis, dün İstanbul'a gelmişti. 16.30 sularında Atatürk Havalimanı'na inen 31 yaşındaki forveti, kalabalık bir taraftar grubu sevgi gösterileriyle karşılamıştı. Taraftarların yoğun ilgisi karşısında ilerlemekte zorlanan Gomis, güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrılmıştı.

        Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Bafetimbi Gomis Fransa'nın güneydoğusunda Akdeniz'e kıyı olan Le Seyne'de dünyaya geldi. Futbola Sporting Toulon’da başladı. 1985 doğumlu Senegal asıllı futbolcu, 1994 yılında girdiği Sporting Toulon altyapısında 6 sene geçirdi. Profesyonel olmadan önce 2000 yılında ise çıkış göstereceği Saint-Etienne'e transfer oldu.

        REKLAM

        Güney Kore ve Japonya’nın ortaklaşa düzenlediği 2002 Dünya Kupası’na son dünya şampiyonu unvanı ile gelen Fransa, açılış maçında Senegal’e kaybederken, aynı sezonun başında Gomis, Senegal asıllı Fransız etiketiyle U17 Fransa Milli Takımı'nın formasını giymeye başladı.

        2002-2003 sezonunda Saint-Etienne'de A takım havasını soluyan Gomis'in kalıcı olarak A takımda yer bulması ise 2003-2004 sezonunu buldu. 17 Aralık 2003'te Lille'e karşı oynanan kupa maçında son 5 dakikada oyuna dahil oldu. Creteil karşısında ise oyuna sonradan girip 2-2'lik skoru bozan golü atarak takımını galibiyete taşıdı. Aynı sezon bir gol daha atan Gomis, sezon sonu takımının Ligue 1'e yükselmesinin sevincini de yaşadı.

        2008-2009 sezonunun sonuna kadar Saint-Etienne'de forma giyen 1.84 boyundaki forvet, burada gollerini genellikle Saint Etienne'in de maskotu olarak kabul edilen "Panter" sevinci ile kutladı. Zira örnek aldığı isimlerden biri eski Saint Etienne'li Brezilyalı Dias Dalmedia Alex de gol sonrası aynı sevinci yapıyordu.

        Bafetimbi Gomis, 2008 yılında Euro 2008 Fransa kadrosuna dahil oldu. Raymond Domenech tarafından 30 kişilik kadroya çağrılan Bafe Gomis'in diğer forvetler arasından sıyrılarak 23 kişilik ana kadroya kalması beklenmiyordu… Şampiyona öncesi oynanan Ekvador maçının 46. dakikasında Djibril Cisse'nin yerine oyuna girip ilk milli maçında iki gol atarak, Fransa'nın sahadan 2-0'la ayrılmasını sağladı. Bu iki gol, belki de Raymond Domenech'in “Cisse mi, Gomis mi?” sorusunun cevabını vermesine neden oldu. Gomis; Nicolas Anelka, Karim Benzema, Sidney Govou ve Thierry Henry ile birlikte takımın hücum hattında yer aldı. Son olarak Fransa formasını Brezilya'ya karşı 2013 yılında oynanan dostluk maçında giyen Gomis, 11 kez Fransa milli takım formasını taşıdı ve 3 gol attı.

        REKLAM

        5 sezon Saint-Etienne forması taşıyan Bafe Gomis, 2009 yılında yine 5 sezon formasını giyeceği Lyon'a geçti. Lyon forması ile çıktığı 178 lig maçında 65 gol kaydetti. Bafe Gomis, 2014-2015 sezonunda ise ilk kez yurt dışına çıktı ve Swansea'ya transfer oldu.

        Premier Lig'deki iki sezonun ardından geçtiğimiz sezon başında ülkesine Marsilya formasıyla dönen Bafe Gomis, 31 lig maçında forma giydi, 20 gol attı. Bafe, 1923-24'ten bu yana sezonun ilk dört lig maçlarının her birinde gol atan ilk Swansea'lı oyuncu oldu. Chelsea, Newcastle, Sunderland ve Manchester United'a karşı yapılan maçlarda gol atan Gomis, bir başka Swansea'lı oyuncu Harry Deacon'un 92 yıllık rekorunu egale etti.

        BAFETIMBI GOMIS'IN PRO EVOLUTION SOCCER İSTATİSTİKLERİ

        83 Attacking Prowess

        78 Ball Control

        74 Dribbling

        76 Low Pass

        59 Lofted Pass

        80 Finishing

        63 Place Kicking

        64 Swerve

        80 Header

        43 Defensive Prowess

        42 Ball Winning

        85 Kicking Power

        75 Speed

        70 Explosive Power

        76 Body Control

        87 Physical Contact

        83 Jump

        40 Goalkeeping

        40 Catching

        40 Clearing

        40 Reflexes

        40 Coverage

        81 Stamina

        2 Weak Foot Use

        3 Weak Foot Accuracy

        5 Form

        3 Injury Resistance

        GEÇMİŞ YILLARDAKİ RATINGLERİ

        78 Marsilya PES 2017

        75 Swansea City PES 2016

        77 Swansea City PES 2015

        82 Lyon PES 2014

        81 Lyon PES 2013

        78 Lyon PES 2012

        74 Lyon PES 2011

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa