Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig ryan babel'in açıklamaları, ryan babel'den yabancı sınırlaması açıklaması, ryan babel röportajı - Futbol Haberleri

        Kasımpaşa’nın Hollandalı yıldızı Ryan Babel, Süper Lig’de yabancı sınırının kalkması gerektiğini söyledi. Tam Saha Dergisi’ne konuşan ünlü futbolcu, yabancı sınırının açılmasının Türk futbolu açısından daha yararlı olacağını vurguladı. Babel, “Daha fazla yabancıdan yanayım. Böylece lig daha üst seviyeye ulaşır. Yabancı sınırının açık olması, Türk oyuncuların üzerinde daha fazla baskı oluşturabilirdi. Türk futbolcular formayı kaptırmamak için daha fazla performans göstermek durumunda kalırdı. Bu da rekabeti, dolayısıyla da ligin kalitesini arttırırdı. Çünkü Türk oyuncular, yabancı sınırından ötürü kötü oynasalar bile kadroda olacaklarını biliyor” dedi.

        ‘STATLAR DOLMALI’

        Babel, statların boş kalması ile ilgili de, “Süper Lig’in eksi yönlerinden en önemlisi, statların boş kalması. Bu boşluk futbolun kalitesini düşürüyor. Türk futbolunun, dünyanın en üst düzeydeki ligleriyle rekabet edebilmek için önemli bir potansiyeli var. Ancak bunun için statların dolması dışında da bazı şeylere ihtiyaç var. Melesa hakem hataları da skora etki edebiliyor. Süper Lig’de fiziğe dayalı futbol had safhada olsa da taktiksel anlamda eksiklikleri var takımların” diye konuştu.

        KISA KISA...

        Dünyanın en iyi ligi?

        Premier Lig

        En iyi sezonun?

        2006-07, Liverpool... Çok iyiydim.

        Kasımpaşa ile bu sezon hedefin?

        Avrupa kupalarına katılmak

        Süper Lig’de en beğendiğin oyuncu?

        Demba Ba

        Hollanda Milli Takımı?

        Benim oynadığım mevkiide bazı politikalar dönüyor. Medya beni hiç desteklemedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa