Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekiminin saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacağını merak eden taraftarlar kura heyecanını bugün yaşayacak.

Türkiye'yi Şampiyonlar Liginde temsil eden temsilcimiz olan Galatasaray'ın mücadele edeceği grup bu akşam belli olacak. 18:45'de Monaco'da ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak çekiminde Şampiyonlar Ligine direk katılacak 22 takım ile play-off'lardan gelen 10 takım gruplara ayrılacak.

SERİ BAŞLARI BELLİ OLDU

Kura çekiminde yer alacak 32 takım, UEFA kulüpler sıralaması puanlarına göre torbalara dağılacak. Yeni kurala göre UEFA sıralamasında ilk 7'de yer alan ülkelerin lig şampiyonlarının seri başı olacak. Bundan dolayı Barcelona, Chelsea, Bayern Münih, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain ve Zenit, çekilişe 1. torbadan katılacak. 2015 Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Barcelona, liginde de şampiyon olduğu için ülke sıralamasında 8. olan Hollanda'dan PSV Eindhoven da ilk torbada yer alacak.

GALATASARAY 3.TORBADAN KATILIYOR

Temsilcimiz Galatasaray kuraya 3.torbadan katılacak. İspanyol ekibi Sevilla, "UEFA Avrupa Ligi şampiyonu" unvanıyla turnuvada mücadele eden ilk kulüp olacak. La Liga 2014-2015 sezonu 4'üncüsü Valencia da play-off turunda Monaco'yu elediği için İspanya, grup aşamasına 5 kulüple katılan ilk ülke olacak.

Organizasyonda aynı ülkenin takımları aynı grupta yer alamayacak. Şampiyonlar Ligi'nde takımlar 8 gruba ayrılacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, turnuvada son 16'ya adını yazdırırken, 3'üncü sırada tamamlayanlar ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Grup sonuncuları için Avrupa defteri kapanacak.

HANGİ TAKIM HANGİ TORBADAN KATILACAK?

1. TORBA

Barcelona

Chelsea

Bayern Münih

Juventus

Benfica

Paris Saint-Germain

Zenit Saint-Petersburg

PSV Eindhoven

2. TORBA

Real Madrid

Atletico Madrid

Porto

Arsenal

Manchester United

Valencia

Bayer Leverkusen

Manchester City

3. TORBA

Shakhtar Donetsk

Sevilla

Lyon

Dinamo Kiev

CSKA Moskova

GALATASARAY

AS Roma

4. TORBA

BATE Borisov

Borussia Mönchengladbach

Wolfsburg

Dinamo Zagreb

Maccabi Tel Aviv

Gent

Malmö FF

Astana

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ