Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Spor yazarlarından PSG-Galatasaray maçı yorumu - Futbol Haberleri
        • 1

          MEHMET DEMİRKOL

          Daha hızlıydılar, daha güçlüydüler, daha iyiydiler. Fersah fersah... Çaresiz kaldık... Terim’in 90’ların başından itibaren ülkeye aşıladığı güven, tanıttığı korkusuz oyun, sistem, taktik zenginlik, bunları mumla arıyoruz 2 yıldır.

        • 2

          Terim’in bu son dönemi, Terim öncesi dönem gibi. Kabul edilmiş ve mahkum olunmuş bir çaresizlik. PSG’nin bu sezon oynadığı maçların büyük bölümünü seyrettim. Bu kadar rahat pozisyona girdikleri, rakibin onları hiç tehdit edemediği bir maç hatırlamıyorum.

        • 3

          İstedikleri her an 10 kişiyle savunma yapan Galatasaray savunmasının arkasına sarktılar ve Muslera’yla karşı karşıya kaldılar. Daha fazlasına ihtiyaçları olsa alacaklardı muhtemelen. Düşük vitesle tur bindirdiler. Halbuki Terim bu mahkum oyunlara isyan ederek Terim olmuştu.

        • 4

          Real ve PSG’ye 2 maçta da yenilebilirsiniz. Bu sorun değil. Ancak daha maç öncesinden başlayan inançsızlığın sebebi ne? Bu güvensizliğin kaynağı ne? Oyuncuların ikna olabileceği bir plan olmayışı mı?

        • 5

          İsabetli şut bulamadan, hiçbir tehdit yaratamadan maçı bitirdik. 10’u isabetli 14 şut. 4 ofsaytla kesilen gollük şanslar. Sıfır risk, minimum efor ve maksimum faydayla. Çok rahat oynadılar. Hiçbir rahatsızlık veremedik.

        • 6

          Emre Mor üzeri Belhanda... Hiç santrforunuz olmasa daha iyi... Erencan’ın sahaya sürülmemesinin sebebi ‘ezilmesin bozulmasın’ diye herhalde... Yoksa açıklaması yok.

        • 7

          LEVENT TÜZEMEN

          Galatasaray için Devler Ligi kabusu nihayet bitti. Sezon başında yapılan yabancı oyuncu ağırlıklı kadro mühendisliği tutmadı. 1'er milyar Euro'luk değerindeki PSG ve Real Madrid'in favori olduğu grupta Galatasaraylı oyuncular Avrupa Ligi'ne kalabilecek kaliteyi sahaya yansıtamadı. Oyun kalitesi ve oyuncu performansı olarak Galatasaray takım halinde Devler Ligi vitrininde olmayı beceremedi.

        • 8

          Fatih Terim'in yabancı oyuncuya dayalı kadro tercihleri başarısız oldu. Yerli ve milli oyuncudan vazgeçmek, bir takımı sadece yabancı oyuncular üzerine inşa etmeye çalışmak Galatasaray'a Avrupa'da özellikle deplasmanlarda "Hezimet" dolu sonuçlar getirdi. Yoksa PSG ve Real Madrid'e karşı kaybetmek ya da farklı yenilmek her takımın başına gelebilir.

        • 9

          Ancak bir kez daha vurguluyorum; eğer bir kadroyu aidiyet duygusundan yoksun oyuncularla kurarsanız duygusuz, teslimiyetçi bir ruh haline dönüşürsünüz ve hezimete dönüşen rezalet sonuçlarla baş başa kalırsınız.

        • 10

          Fatih Terim kendisiyle yüzleşmeli ve yabancı oyunculara dayalı kurduğu kadro mühendisliğinin iflas ettiğini kabul etmeli.

        • 11

          Galatasaray yeniden yerli oyunculara yönelmeli. Yabancı oyuncuyu da alırken ismine değil iş ahlakına, aidiyet duygusuna bakmalı. Galatasaray'ın ruhundan yerli ve milli oyuncu kültürünü söküp tamamen yabancı kültürüne geçmek ağır hezimetler getirdi. En önemlisi Galatasaray "Kaybettiğinde de alkışlanan takım olmak" anlayışını yitirdi.

        • 12

          Ben meslek hayatımda ruhunu kaybetmiş böyle bir Galatasaray'a hiç tanık olmadım. Deplasmandaki son iki Avrupa maçında toplam 11 gol yiyen Galatasaray'da sadece Muslera alkışı hak ediyor. Ahlaklı, işini doğru yapan ve çalıştığı kuruma aidiyet duygusuyla yürekten bağlı olan kaptan Muslera'dan tüm Galatasaraylı oyuncular özür dilemelidir.

        • 13

          OSMAN ŞENHER

          Hiç ağlamaya, oflamaya, ağıtlar yakmaya gerek yok... Galatasaray, kurduğu kadroyla, sahaya koyduğu performansla Şampiyonlar Ligi’nde bu grubun en zayıf takımı görüntüsündeydi. Halbuki sezon başı transferler yapılırken hepimiz “Şampiyonlar Ligi kadrosu kurdular” diyorduk. İsim olarak da hakikaten kaliteli futbolcular... Ama maalesef Şampiyonlar Ligi’nin ilk raundu bitti, Süper Lig’in ilk yarısı bitiyor, o kaliteyi bugüne kadar görmedik...

        • 14

          Seri, Nzonzi, Belhanda... Ne veriyorlar takımlarına? Samimi olarak söylüyorum; Ayıp, hem de çok ayıp! Paris Saint Germain’dekiler de oyuncu... Ama onlardaki profesyenelliğe bak... Kockoca Neymar, Mbappe amatör futbolcular gibi mücadele ediyorlar. Sahada basmadık yer bırakmıyorlar. Hele tempoları, süratlari, ne söyleyeyim... Sadece Galatasaray için söylemiyorum. Türkiye’deki futboldaki karmaşa, sıkıntılar, hakaretler...

        • 15

          Bizim hiçbir zaman futbol çizgimiz daha yukarıya çıkmaz... Biz alışmışız didişmeye... Adamların oynadıkları futbol bizden farklı... Biz model olarak onları seçmiyoruz ki... Türkiye’de birbirlerini yiyor şampiyonluğa oynayan takımlar... Sadece o kargaşa ile uğraşıyor, herkes... Avrupa’nın sıradan takımları bile bizim artık çok üzerimizdeler...

        • 16

          Emre Mor... Tamam Fatih Terim çaresizlikten oynatıyor. Ama biraz gayret göster be kardeşim... En azından kendini göster... Çizgide oynuyorsun etkisizsin, ortada oynuyorsun etkisizsin. Fatih Terim, oynatmadığı zaman bizler neden Emre’yi oynatmıyorsun diyoruz. Gördüğüm kadarıyla Emre’nin Galatasaray’a hiçbir katkısı olmayacak...

        • 17

          Ömer Bayrak Süper Ligde takımın atom karıncası... Dün gece ne kadar etkili olabildi? PSG ne kadar müsade ettiyse Galatasaray o kadar futbol oynayabildi. Fizik olarak, kalite olarak Paris Saint Germain’in çok gerisinde olan bir takım konumunda sarı-kırmızılılar... Bundan sonraki süreçte kesinlikle Fatih Terim’in işi Türkiye’de de çok zor. Bu takım nasıl toparlanacak, göze hoş gelen futbol oynayacak, Falcao düzelecek, gollerini atacak. Zor dostum zor!

        • 18

          TUGAY KERİMOĞLU

          Oyunun genelini yorumlayacak olursak, tam anlamıyla PSG'nin üstünlüğü vardı. Oyuncular, oyun disiplininde kaldı. Kylian Mbappe, Neymar ve Mauro Icardi'nin etkinliği çok net gözüktü. Burada yorumlanacak bölge şu, Galatasaray'ın pozisyon almadaki hataları bariz bir şekilde belli oldu. Bunu maç içinde yorumlarken, 'Defans hattının çizgide kalması, topa dalmış olmasıyla beraber yapılan koşularda almış olduğu sonuçlar' ifadelerini kullandım. Bu maç itibariyle artık çok fazla şeyi yorumlamanın anlamı yok.

        • 19

          Teknik, taktik ve skor olarak bazı düşüncelerimizi paylaşabiliriz ama Galatasaray Kulübü'nün devre arasında bazı oyuncularla yolları ayırması gerekiyor. Olmuyorsa, zorlamanın bir anlamı yok. Büyük camialarda oynuyorsanız, bir kaliteniz varsa bunu sahada koşarak, isteyerek mücadele ederek göstermelisiniz. Bazı oyunculara teşekkür edip, veda etmek en doğru yol gibi gözüküyor.

        • 20

          Bazı açıklamaların ardından beklentiler oluşuyorsa ve bu beklentileri karşılayamadığınız zaman, sonuçlar hüsran oluyor. Oyunun geneli içerisinde, bu oyun anlayışı çok bariz şekilde bize savunma arkasına koşu nasıl yapılır gösterdi. Penaltı haricindeki dört pozisyonda Galatasaray defansı statik ve tek hat üzerinde yakalandı. Üst üste aynı pozisyonu üç defa yaşaması bazı şeylerin eksik olduğunu gösterdi.

        • 21

          Oyuncu kalitesi olarak Paris Saint Germain sizden daha güçlü olabilir. Ancak siz de sahada %100'ünüzü vermelisiniz. Bir Şampiyonlar Ligi istediğiniz gibi gitmemiş olabilir ama bazı oyuncularınızın büyük kulübe hizmet etmediğini yeşil saha içerisinde görüyorsunuz. Bazı şeylere üzülüyoruz, ülkemizi düşünerek yorumlar yapıyoruz. Bizler buralara gelerek kendi futbol bilgimize göre insanlara bir şeyler iletmeye çalışıyoruz. Saha içerisinde futbolcuların vurdum duymazlığı başka yerlere çekilerek, olay farklı yerlere gidebiliyor.

        • 22

          Falcao'nun yedek kalması doğru bir tercih. 'Haydi başla, %100'ünü ver' demek yanlış olur. Bu biraz oyuncu korumadır. Oyuncunun geri dönüşü yavaş yavaş sağlanır. Falcao adına doğrusu yapıldı. Lige dönüşle birlikte üç hafta, devre arası kampında da doğru yükleme ile Falcao sezonun ikinci yarısına etkili başlayabilir. Falcao'yu doğru kullanmak isterseniz, takım arkadaşları onu iyi beslemeli. Ondan verimi böyle alabilirsiniz.

        • 23

          Emre Mor'u hepimiz kazanmaya çalışıyoruz. Her zaman onunla ilgili sözlerimizi dile getiriyoruz. Önce Emre'nin kendisi isteyecek. Dünya futbol piyasasında bir yere gelmek istiyorsa, bütün her şeyden vazgeçip sahaya konsantre olmalı. Bıkmadan çalışmalı, her şeyini ortaya koymalı. Olmuyorsa, vedalaşacaksınız.

        • 24

          Emre Mor bu sahada ne kadar olmak istediğini önce kendisi bilmeli. Emre Mor'a ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde şans verildi. Bu şansın ne kadarını kullandı, bunu kendi değerlendirmeli. PSG'ye karşı fiziksel farkı da ortaya çıktı. Emre Mor futbol camiasında barınmak istiyorsa, saha içi, yaşantısıyla %100 hazır hale gelmeli.

        • 25

          Ekstra göze batan oyuncu olmadı. Bazı oyuncuları oyunun içerisinde hiç göremedik. Galatasaray'da genel olarak saha içerisinde etkili bir performans yoktu.

        • 26

          Şimdi Galatasaray üç haftada kazanabildiği kadar kazanacaktır. Bu maç unutulacaktır. Hayat devam ediyor, bu maça takılırsanız lige de aynı başarısızlık yansır. Galatasaray sakatların iyileşmesi, yenilerin gelmesiyle birlikte farklı bir hal alabilir. Fatih Terim, takımı farklı bir hale getirebilir ama futbol sahada oynanıyor. Tüm mesajı bu yeşil sahada vermek zorundalar.

        • 27
        • 28
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa